banner16

Son günlerde aklımız başımızdan uçmadıysa sağlam genlerimiz sayesindedir.

Her konuda tuhaf şeyler yaşıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimi kulübüne şampiyonluk sayısı ekliyor, kimi Suriyeliler sayesinde kuraklıktan kurtulduğumuzu iddia ediyor. Kimi Dünya’nın 10 büyük ekonomisi olduğumuzu söylerken kimi de temmuzda ekonomimizin uçuşa geçeceğini anlatıyor. Hatta ve hatta bazı şerefsiz esnaf 10 liralık şeyi 40 liraya kakalamaya çalışıyor!

Gelin isterseniz kısa kısa son günlerin beyin çatlatan hikayelerine bakalım.

ALİ KOÇ’A KIZMAK DEĞİL ACIMAK LAZIM!

Bir sene önce Sayın Ali Koç hakkında yazmışım. Konu neredeyse aynı. Sezon sonu başarı gelmeyince Ali Koç durumu kurtarmak için bir basın toplantısı düzenliyor ve 1959 öncesi mahalli lig şampiyonluklarına yıldız istiyor. Geçen sene mızıktığında yıldızları verilmezse daha da yıldız takmayacaklarını söylemiş. Bu sene 5 yıldız peşinde ama 2023-24 sezonunda 5 yıldızlı forma giyeceklerini söylüyor. Neden 2022-23 sezonunda değil mesela? Aynı cümle içinde ise federasyona sallıyor, “427 gündür cevap vermediler” diyerek kendi aldıkları kararların hiçbir dayanağının olmadığını tescilliyor.

Belli ki beceriksiz federasyon bunu da becerememiş. “1959’dan önce 3-5 maçla sonuçlanan şampiyonlukları bugününkilerle bir tutamayız, Allah versin” deseler, Ali Koç da susacak ya da taraftarı oyalayacak başka bir hayal bulacak. En iyi okullarda okumuş Ali Koç, divaneliğinden değil, uyanıklığından yapıyor. Uyut, hayal kurdur ve yönet. Bir yere benzettim ben bu durumu ama neyse!

SEVİYE EN FAZLA RAMBO OKAN!

Ali Koç’a federasyon gerekli cevabı veremediği sürece Ali Koç’un kitlesini uyutmaya yönelik çabaları devam edecektir. Dün bu sene niyetine 2010-11 sezonu kupasını kendi kendilerine verip-alıp 5 yıldızlı forma giyerek evcilik oynayan başta İsmail Hoca olmak üzere tüm futbol takımını bu oyuna alet oldukları için ayıplıyorum.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Uğur Dündar’ı ziyaretinde bordo mavi kravat taktığı için Ali Koç tarafından, “Umarım hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez” sözleriyle tehdit edilmesi de şımarıklığın dibidir!

Bu şımarıklığa ünlü piyanistimiz Fazıl Say da, “İstanbul BB gereksiz ve şuursuz Trabzon-Rize mitingleri, yanında Nagehan, herkes şaşkın.. üzgün..Dengesizlik yetmemiş Kendi seçmenine “vız-tırıs-akıllı ol” filan. Ama arkadaş İstanbul’un 3 büyük takımıyla da takışırsan, orada dur, anca Rize MV olursun. (Seçilirsen) @Fenerbahce” twiti ve çok kötü bir türkçeyle ortak olmuştur. Tavsiyem sadece piyano çalsın bu zat!

Hep söylerim; konu Fenerbahçe olunca en okumuşu, en akıllısı bile zaviyeyi kaybediyor, seviye en fazla Rambo Okan düzeyinde olabiliyor ne yazık ki!

BİR DE CUMA’YA GİTMİŞ ŞEREFSİZ!

Dolap raflarını yerinde tutmak için ucunda plastik silindirler olan küçük çiviler var; ismi raf tutucu.

Lazım oldu, Göztepe Çarşı’daki sıklıkla kullandığımız nalbura gittim. 30 tanesi 40 lira, pahalı bulup almadım. Hedefim büyük yapı markete gitmek. 25 lira civarı oralarda bu miktar. Başka bir şeylere bakınırken Fahrettin Kerim Gökay Caddesi (minibüs) üzerinde bir nalbur buldum. 30 tanesi 10 lira! Neden bu kadar ucuz sattığını sorduğumda, “Ben ucuz satmıyorum, o şerefsizler fırsatçılık yapıyor” cevabını aldım. Eve lazım birkaç nalburiye daha alıp toplamda 85 lira ödedim. Doğru ilk nalbura gittim, “Bu kadar mal sende kaç lira?” diye soracak vereceği cevaba göre de gerekli lafları söyleyeyip içimi rahatlatacağım. Amma kısmet olmadı. Kapıya yazmış şerefsiz, “Cuma’dayım” diye. “Ulan” dedim kendi kendime, “Senin kılacağın namaz kabul olur mu be eşkiya!” Söylene söylene eve döndüm.

Geçenlerde de telefonuma yeni pil gerekti. Şu ünlü telefon markasının Bahçelievler yetkili servisine sordum 645 lira istedi. Dur bakalım Beşiktaş’ta varmış yetkili servis, bir de ona sorayım dedim. “100 liraya yaparız ağabey” dedi. Pek güvenmemekle beraber “Ulan nasıl olsa bitti telefon. 4 paket sigara parası Serdar, yaptır gitsin, deyip yaptırdım. İki aydır da kullanıyorum. Bir günden fazla gidiyor şarjı. Bu arada o 100 liraya artık üç paket sigara alınıyor neredeyse.

FIRSATÇILARI ÖNLESENİZ YETER

Velhasıl ülke battı bu bir gerçek. AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomiyi ben bilirim” inadı yüzünden battı ülke. Onu bu konuda alkışlayanları kukla olarak görüyorum. Mesela Gözlerimin İçine Bak Nebati baş kukla. Kuklacı onu oynatıyor, o da bize oynuyor. Temmuz’da çıkışa geçecekmişiz. At yalanı alnından öperim inananı!

Bu ülke o kadar güçlü ki; ekonomiyi dağıttınız, 10 milyon göçmen aldınız yıkılmadı. Ama tuttuğunu silkeleyen şerefsiz esnaflar, kabzımallar, komisyoncular, müteahhitler yüzünden batacak. Bari onlara tuttuğunu silkeleme rahatlığı vermeyin. Piyasada bir istikrar yaratabilseniz kullanmasını en iyi bildiğiniz şey olan kolluk güçlerinizle, size rağmen ayağa tekrar kalkar bu ülke.

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36

banner50