banner16

TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğüne baktım aynen şöyle yazıyor: Utanması sıkılması olmayan, arsız.

Bugünlerde moda, en fena işleri yapanlar en makbul işleri yapmış gibi dolaşıyorlar ortalarda. Kendilerini ekonomi dehası sanan büyüklerimiz de geri kalmıyor bu modadan!

Enflasyon bana göre en aşağı yüzde 300. Herşey benzine bağlı. Domates de benzinle geliyor, terlik de, insanlar da. Kasım başında kaba hesap 300 liraya dolan depom bugün bin liraya doluyor. Kimse kusura bakmasın, bu konuda ne AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlerim ne Maliye Bakanı Gözlerimin içine Bak Nebati’yi, ne de çalışanlarının utançlarından çocuklarının suratına bakamadığı Pinokyo TÜİK’i!

DOĞALGAZA YÜZDE 549 ZAM

Artık takip edemiyorum ama sanırım elektriğe yüzde 127, doğalgaza evler için yüzde 93 sanayi için yüzde 549 (beşyüzkırkdokuz) zam geldi yılbaşından bu yana.

Çarşı-pazar bilirim. Zerzevat yüzde 150 ile 600 arası zamlandı son beş ayda! Bir demet dereotu 13, kıvırcık 20 lira. Domatesi, hıyarı, biberi tane ile satmaya başladı marketler. Iskarta sandıkları önünde artık kuyruk var!

Kentsel dönüşüm yüzünden taşındık, Erenköy’den Göztepe’ye. Aynı ayar eve üç katı kira ödüyoruz artık. Göztepe Çarşı’da mart başı bir kutu lokmayı 10 liraya aldım, sonra 15 oldu, şimdi 20 lira. Şaka değil kâbus gibi. Lokma karşısında mesela emekli maaşım bir ayda yarı yarıya eridi. Çarşıdaki bir lokantada akşam yemeği yedik taşınma telaşı sırasında 150 lira tuttu. Kuru-pilav-ayran ha yediğimiz chateaubriand değil.

MADEM YÜZDE 61.1 BANA NİYE 25!

Sıva üzeri priz 30, iyi kablonun metresi 15 lira olmuş! Evin eksik gedikleri için birkaç ay önce 100-150 lira yetiyordu. Şimdi binden açılıyor taksimetre. Dün marketten bir kutu dondurma, 4 portakal, 4 Ankara armudu, 4 tane de elma aldım; 120 lira tuttu. Hadi biraz lükse kaçalım; 3 bira bir paket sigaraya 100 lira yetmiyor.

Pinokyo TÜİK’in açıkladığı enflasyon bu aylık yüzde 5.46, yıllık 61.1. Yazının başlığındaki kelimeyi neden telaffuz ettik anladınız mı şimdi!

Diyelim Pinokyo TÜİK haklı ve enflasyon yüzde 61.1. Benim maaşıma neden yüzde 25 zam yapıyorsunuz o zaman kardeşim! Yüzde 36.1 fakirleşeyim diye mi!

Ülkeyi batırıyorken bir de çıkıp hâlâ ekonomide pembe tablo masalları anlatıyorsunuz utanıp sıkılmadan yaaa...

Sanırım başlık tam yerine oturmuş.

serdardincbaylı@gmail.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36