banner16

Biri Galatasaray’ı karıştırma çabaları diğeri pahalılığı örtme çalışmaları. Sevgilimiz ya, Galatasaray ile başlayalım.

Taraftar karpuz gibi ortadan ikiye çatladı. Bir grup Fatih Terim’i diğer grup Burak Elmas ve arkadaşlarını günah keçisi ilan ettiler. Hatta Galatasaray muhabirleri bile kutuplaştı. Hadi aklına eseni yazan sosyal medya ergenlerini anlıyorum da koskoca adamların Elmas-Terim huzursuzluğunda saf tutma çabalarına kafam basmıyor. Fatih Hoca’nın Galatasaraylılığı tartışılamaz. Galatasaray’ın hocaya, hocanın Galatasaray’a kattıkları da. 22 şampiyonluğun 8’inde takımın başında o var. Başka türlü düşünürsek de Fatih Terim’i genç yaşta takımın başına getirerek “İmparatore” olmasında da Galatasaray ve o gün onu yönetenlerin payı var.

Uzatmaya gerek yok. İki tarafın da bu beraberlikten maddi manevi kazancı olmuştur. İki taraf için de konu kapanmıştır.

Bu durumdan yola çıkarak; Fatih Terim’i eleştiren, yere göğe sığdıramayan, Burak Elmas’ı eleştiren, yere göğe sığdıramayan, Torrent üzerinden ikisine de gider yapan, ayrılmış yöneticileri yerin dibine sokan ya da ilahlaştıran eski başkanından henüz maçına bile gidememiş çiçeği burnunda taraftarına, ne kadar Galatasaraylı varsa büyük bir ihanete alet oluyorlar. Yapmayın, yapana ben Galatasaraylı diyemem.

Sosyal medya ergenlerinin baskılarıyla alınan hiçbir futbolcudan hayır gelmedi Galatasaray’a. Falcao örneği bile başlı başına bir ibret abidesidir.

Sosyal medyada istediği kadar yaygara yapabilir bu baldırı çıplaklar. Yönetimin başarılı olup olmadığına en son kararı genel kurul verecektir. Türkiye’nin en eğitimli aydın insanlarından teşekkül genel kurulu verecektir. Çoğunun ikiden fazla lisan konuşabildiği, lisans ve üzeri eğitim almış, Atatürkçü, laik insanlar verecektir. 

TARAFTAR SADECE TAKIMI DESTEKLER

Taraftarın üç görevi varsa o da takımı desteklemek, takımı desteklemek ve takımı desteklemektir. Başka görevleri 117 yıldır akil insanlar başarıyla yerine getiriyor zaten. 63 yıllık ligin 22’sinin şampiyonu Galatasaray. En çok kupa kazanan, en çok ülkeyi yurt dışında temsil eden takım Galatasaray. UEFA ve Süper Kupa sahibi yegane takımdır Galatasaray. Ülke futbolunun lokomotifidir. Demek ki bu akıllı insanlar günümüze kadar iyi yönetmişler Galatasaray’ı. Beceremeyeni de yeri geldiğinde kapının önüne koymuşlar. Siz biraz susup haddinizi bilseniz her şey çok daha güzel olacak. En azından futbolcular rahatlayacak, baskı azalınca belki birkaç top daha geçecek çizgiyi. 

Bu sene şampiyon olamayabilir, Avrupa Kupaları’na katılamayabilir, hatta ligi alt sıralarda bitirebilir ama düşmez merak etmeyin. Düşse bile yine çıkar. 

Galatasaray’ı başarıdan başarıya koşarken sevmek çok kolay, önemli olan zor gününde de yanında olmak. Şampiyonluğa oynasa tribünler tıklım tıklım olacak, telefonum susmayacaktı, “Ağabey n’olur bir bilet” diye. Ne arayan var ne de soran!

Sadece iyi gününde takımının yanında olanlara sesleniyorum...

Gerçekten Galatasaraylı olduğunuza emin misiniz?

HAYAT HİÇ BU KADAR PAHALI OLMAMIŞTI

En ucuz marketlerde domates 15, hıyar 16, patlıcan 35, kabak 25, lahana 5, ıspanak 10 lira. 4-5 demeti anca bir kilo gelen pazının demeti 10 lira!

Pahalılıkta hiç bu kadar dibe vurmamıştık. AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben ekonomistim” falan diyor ama halkın ekonomisi cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar felaket olmamıştı. Belki bilgisini sadece kendi ve kendi gibi düşünenlerin lehine kullandığı için bu durumdayız.

25 Avrupa ülkesi arasında satın alma gücünde sondan ikinciyiz. Gariban Arnavutluk’u alabilmişiz sadece altımıza. Asgari ücretli bir Türk işçi maaşıyla 45 kilo dana kıyma alabiliyor. Bir Alman işçi ise 330 kilo. Bu oran ekmekten zeytine, yumurtadan sucuğa, sudan tuza kadar aynı. Bırak kıskanmayı acıyor elin gavuru bize. “Gel” dese Almanlar bize ülke boşalır. Ülkemizde çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. Almanya’da bu oran sadece yüzde 6.6!

ALMANLAR BİZİ KISKANIYOR MU SAHİDEN!

Bu rakamlara Google’a girebilen herkes ulaşabilir. Bu ülkeyi yönetenler de biliyor durumu ama, “Almanya bizi kıskanıyor” diyebiliyorlar tebessüm ederek. Hem de birini kandırmanın günah olduğunu bile bile diyorlar. Kendileri kadar kolay kanan kitleleri var. Fethullah Gülen denilen salya sümüklü teröristbaşı yıllarca kandırmış bu siyasetçileri. Bugünkü Adalet Bakanı, Maliye Bakanı zamanının en sıkı Fethullahçıları. Boy boy fotoğrafları var, sayfa sayfa öven yazıları var. Kendi ağızlarından dakikalarca methiye düzdükleri videoları var. Şimdi o adamlar bakan.

Aynı karar vericiler HDP milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı terörist Volkan Bora ile 2013-15 yılları arasında çekilmiş fotoğraflarını göstererek milletvekilliğinden ihraç edilip hapse girmesini istiyorlar. Volkan Bora da terörist Fethullah Gülen de. Neden birine hapis istenirken öbürü bakan yapılıyor? Neden İstanbul Belediye Başkanı’nın MOBESE görüntüleri yandaş basına servis ediliyor? Neden gazeteciler tutuklanıyor? Neden hergün bir yerin imamı çıkıp Atatürk’e laf ediyor? Neden üniversiteler badem bıyıklılara teslim ediliyor? Neden Atatürk heykellerine saldırılar yapılıyor hiç düşündünüz mü?

Cevap çok basit. Pahalılığı konuşmayalım diye yapıyorlar tüm bunları. Gündem değiştirme çabaları, bu kadar basit. “Önlerine oyalanacakları bir şey koyun, geveleyip dursunlar” taktiği miadını doldurdu Sayın AKP yetkilileri. İnsanlar artık her lokmada, her yudumda sizi anıyorlar ama sanmayın ki muhabbetle.

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36

banner50