banner16

Dün akşam Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Galatasaray eski yöneticisi gazeteci Fatih Altaylı’ya canlı yayın konuğu oldu.

Altaylı her şeyi sordu, Elmas da yanıtladı. Bence net cevaplar verdi. Bir tek Işıtan Gün’ün tweetter mesajlarına laf bulmakta zorlandı. Altaylı her zamankinden farklıydı ama sorulmadık soru da bırakmadı.

Siz bakmayın sosyal medya ergenlerine. Onlar eğitimsiz beyinleriyle çok akıllı olduklarını sanıyorlar. Bir de papuç kadar dilleri var! Ne demiş atalarımız, “Fikir olmayan kafada küfür olur”. Kimseyi beğenmiyorlar ama kendilerin de bir şey yaptıkları yok. Bol laf salatası.

Elmas söylemesi gerekenleri söyleyip Galatasaraylılar’dan süre istedi. Bir önceki yönetime bile dört yıl katlanan camia bu zor günleri aşacaktır. Hata çalışanın lüksüdür, biraz sakin olmak en akıllı çözüm olacak diye düşünüyorum.

KAR YAĞIŞI NELERİ GÖSTERDİ?

İstanbul son yıllarda görülmemiş şiddetli bir kar fırtınasına teslim oldu. AKP’li fırsatçılar İstanbul Belediyesi’ne ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yüklendiler. O yol kimin bu yol kimin sorumluluğunda diye karşılıklı suçlamalar havada uçuştu. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bu kadar yağışla mutlaka ters giden şeyler olacaktır. Hem karayollarına hem de belediyelere ait yollarda aksamalar normal.

Afetten ben şu çıkarımları yaptım.

- Belediye metro ve metrobüs seferlerini sabaha kadar çalıştırıp insanların yollarda telef olmasını önledi.

- Ekrem İmamoğlu her yerdeydi, çok çalıştı. Selefleri gibi ofisinden, “Ben işimin başındayım” rüzgarı yapmayıp çalışanlarıyla beraber sokakları arşınladı. Yediği yemekle suçlandı. Size ne kardeşim siz yemek yemiyor musunuz! Tabii ki gidecek restorana.

- İmamoğlu’nu eleştiren AKP’li ilçe belediye başkanlarını da ellerinde kürekle gören olmadı!

- Yeni havaalanı kesin yanlış yerde. Hükümetin iki bakanını taşıyan uçak kaput olan yeni havaalanı yerine adını çekemeyip murdar edilen Atatürk Havaalanı’na indiler. Tek örnek bile yanlışı net gösteriyor. Daha kuşların göç yolu, kesilen ağaçlara girmeden bile söyleyebiliriz ki bilimi dinlemeyen dilimlenmeyi hakeder. Kaç gündür onbinler mahsur, mukavva üzerinde yatıyorlar. Böyle büyük bir şehirde metrosuz havalimanı açmak en kibar dille öngörüsüzlüktür. 10 kat daha tehlikeli Kanal İstanbul projesinde ısrar edenlere umarım bir uyarı olmuştur.

GERÇEK GÜNDEM PAHALILIK

Son sözümüz ise tabii ki pahalılık. Tüp aldık bugün 255 lira olmuş. Geçen sene başı 124.5 liraymış. İnanmayan google’a bakabilir.

Kar yağar bir hafta, gelir geçer. Ama bu pahalılık kalıcı. Ülkenin ana problemi ekonomik afet. Her yazımda değineceğim; sahte olaylar yaratarak gündemi değiştirmeye çalışıyorlar ama yolun sonu göründü. Halkını fakirliğe mahkum eden AKP’nin süresi dolmuştur. “Daha iyi mi yönetecek yerine gelen?” diyenlere tek cevabım var:

Bilemem ama bundan daha kötüsünün olacağını düşünmüyorum. En azından hukuk, adalet, laiklik açısından rahat nefes alırız. En azından enflasyon yüzde 80 ise yüzde 36 diyen bir TÜİK’imiz olmaz!

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36