banner16

Koronavirüs gücünden çok şey kaybetmedi. Yeni vaka sayısı bize ilk yüzünü gösterdiği günlerin katbekat üzerinde. O gün ligler ve okullar tatil edildiyse bugün aksini düşünmek cinayete teşebbüstür.
Maçı 26 kişinin koşturduğu bir organizasyon olarak görmemek lazım. Süper Lig mücadelelerinde; teknik ekipten güvenlik görevlilerine, sağlık çalışanlarından ulaştırma ekibine, federasyon yetkililerinden basın mensuplarına yaklaşık bin civarı emekçi ter döküyor. Onlara yazık değil mi!
Okulları salt öğrenci olarak düşünmek olayı basite indirgemektir. 25.5 milyon öğrenci, 1.5 milyona yakın öğretmen bir o kadar personel, servis araçlarının şoförleri ve hostesleri. O çocukları evde karşılayan analar, babalar, dedeler, büyükanneler. Ülke nüfusunun neredeyse tamamı risk altına girecek. Onlara yazık değil mi!
Bir sene başta futbol olmak üzere üst liglerde spor yapılmasa...
Bir sene eğitim son dönemde olduğu gibi uzaktan yapılsa...
Bu ülke hiçbir şey kaybetmez!
Virüs öldürücü etkisini kaybetti. Artık gücünü bizi direkt öldürmek için değil, konaklamak için, daha uzun süre hayatta kalmak için kullanıyor. Evrimini böyle tamamlamak istiyor. Yine de şu aşamada hâlâ çok tehlikeli.
“Vefat sayıları düşüyor, bize bir şey olmaz” diyenlere tek sorum var!
Hergün açıklanan ve doğru olduğuna inanmak istediğimiz 15-20 vefat sayısı içinde siz olsanız! Ya da çok sevdiğiniz bir yakınınız olsa ne hissedersiniz?

İŞSİZLERİN RUH HALİ VİRÜS KADAR VAHİM

Aşağıdaki paragrafı bugün TÜİK açıkladı. Olduğu gibi aktarıyorum.
“Mayıs döneminde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 331 bin kişi azalarak 3 milyon 826 bine indi. İşsizlik oranı 0,1 puan artış ile 12,9 olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre istihdam edilen insan sayısı 2 milyon 411 bin azaldı! Nisan, mayıs ve haziran aylarını içeren Mayıs dönemi işsizlik verisi süresince işten çıkarma yasağı uygulanmıştı. İstihdam edilen insan sayısının 2,4 milyon azalmasına rağmen işsiz sayısının da azalmasının en önemli sebeplerinden biri vatandaşın iş aramaktan umudunu kesmesi. 2019 Mayıs döneminde 558 bin kişi iş aramaktan umudunu keserken umutsuzların sayısı 2020 Mayıs döneminde yüzde 143 artışla 1 MİLYON 358 BİNE çıktı. İş aramayanlar TÜİK tarafından işsiz kabul edilmiyor.”
Can alıcı cümle, “Vatandaşın iş aramaktan umudunu kesmesi.”
Vücudumuzun komutanı beyin. Umutsuzluk her hastalığın sevgilisi. Bağışıklık sistemimiz mutluluğumuzla eş güdümlü çalışıyor. Ne kadar mutsuzsak o derece hastalıklara açığız!
Bu ülkenin biran önce silkinip kendine gelmesi gerek. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ihtiyacımız olanı yıllar önce bize öğütlemişti:
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36