banner16

AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı da yapan Recep Tayyip Erdoğan dövizin inanılmaz yükselişine 20 Aralık’ta müdahale etmişti. Turbolamaya 7 liradan başlayan dolar 18 lirayı aşmıştı. Türk lirası mevduatın dövizle garanti altına alındığı açıklanınca da 10 liralar seviyesine indi. Reelde ise 7 liradan 10 liraya çıkmış oldu. En reeli ise o gece birileri voliyi vurdu.

Her şeye razı olan kitle ise düşüşü (!) halaylar çekerek kutladılar. Oysa ki ekonomiden hiç anlamayan biri bile bu düşüşün (!) birkaç hafta süreceğini tahmin etmişti. Yandaş ekonomistler bile hık mık ederek durumu izah edemediler.

Neticede bugün dolar tekrar 14 liraya çıktı. Bir önceki yazımızda, “Dolar gördüğünü unutmaz” diye boşuna yırtınmamışız demek ki!

Eski bakanın kankası Nureddin Nebati ise Maliye Bakanı sıfatıyla bir televizyon programında kendisine sorulan, "Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?" sorusuna, "Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde?" yanıtını vermişti.

HALK AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ

Şimdi mantıklı düşünelim...

Emekli ve kamu çalışanlarına yüzde 5+7, yani yıllık 13 civarı zam yapmayı planlayan bu insanlar nasıl bir vicdanla; evdeki elektriğe yüzde 52, iş yerindekine yüzde 127. Doğalgaza yüzde 25, benzine 3-5 ayda yüzde 100, köprü ücretlerine yüzde 30 (ki artık her iki tarafa geçiş de paralı oldu), pasaport, ehliyet, harç ve cezalara yüzde 36, motorlu taşıtlar vergisine yüzde 25 zam yaparken, çalışana ve emekliye yüzde 13’ü reva görebiliyor!

Normal bir aracın deposu 650 liraya doluyor, uyanın artık!

Ülke öyle bir batağa saplandı ki Cumhuriyet tarihindeki en büyük zamlarını yapanlar, “Bu zamları bize komplo kuranlar yaptı” yüzsüzlüğündeler. Hani artık öyle bir hâle geldik ki hemen mi gülsek yoksa uyuyup uyandıktan sonra mı gülsek bilemiyoruz. 

Öngörülerim maalesef hep gerçekleşmiştir. Bizi bekleyen tehlike çok büyük. Halkın yüzde 80-90’ı yoksul değil aç kalacak bu gidişle! Aç insan hata yapar. Çoluğu çocuğu, sevdikleri aç olan insan ise her şeyi!

Vatandaşınızı düşünmüyorsanız bari kendinizi düşünün de şu seçim kararını alıp ülkeyi rahatlatın!

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36