banner16

Para ya da para kazanma hırsı insanı tuhaf şekilde değiştirebiliyor. Acun Ilıcalı bu durumun en net örneği.

Beşiktaş antrenmanlarına gelen bir spor muhabiriydi. Sonra Şansal Büyüka’nın Televole’sinde çok başarılı ve insanları eğlendiren programlar yaptı. Bir süre daha bu tür işlerle uğraştı. Sonra ne olduysa artık, Fenerbahçe’ye yanaştı. Aziz Yıldırım falan kankası oldu ya da öyle gösterdi. Sonra AKP’ye yanaştı. Recep Tayyip Erdoğan’la aynı karelerde görünmeye başladı.

Dev prodüksiyonlar yaptı, tv kanalları satın aldı. Sanırım Galatasaraylılar’dan büyük tepki gördüğü için, yönetim ve takımdaki arkadaşlarından yeterli yakınlığı göremediği için hırsından PSV-Galatasaray maç yayın hakkını satın aldı kanallarından birinde naklen yayınlamak için.

İşte ben de onu diyorum; bir maç seyretmeseniz bir şey olmaz eyyy Galatasaraylılar. Radyodan dinlersiniz!

Ne diyor UEFA Kupası’nı kazandıktan sonra yazılan marşta, “Dün seninle uğraşan bugün herkes perişan!”

KÜTAHYA ZAFER HAVALİMANI

1996’da askerliğimi Kütahya’da kısa dönem hava piyade olarak yaptım. Binlerce anı, birbirinden değerli onlarca da arkadaş kazandım.

Küçük bir yer Kütahya; şehir merkezinin bir ucundan bir ucuna genç ayağıyla 15 dakika. Tavşanlı, Simav, Gediz, Domaniç, Dumlupınar, bulmaca yıldızı Emet başlıca ilçeleri. Altıntaş, Hisarcık, Aslanapa, Çavdarhisar, Şaphane ve Pazarlar’ı da saysan çoluk çocuk dahil hepi topu 500 bin nüfusu var.

Önceden azot, şeker fabrikaları vardı satıldı. Yerinde ne var şimdi bilmiyorum ancak azot fabrikasının terkedilmiş halini gördüğümde içim acımıştı. AKP’nin “Para edecek ne varsa satalım” politikasından sonra Kütahya’nın ticaret hacmi hemşehrisi olduğu Evliya Çelebi’nin 17’nci yüzyıl seviyesine geri döndü; porselen, çini, bir de küçük sanayi.

Ülkenin yarısına şeker, etil alkol üreten, yarısına gübre veren fabrikaların yerinde şimdi yeller esiyor. Belki de AVM yapmışlardır bilemem ama şurası gerçek; Kütahya’da üretimi bitirmişler, işçi sınıfını yok etmişler.

Oysa ki tarih kokar Kütahya.

Dünyanın bilinen ilk Ticaret Borsa Binası Çavdarhisar-Aizanoi antik kentindedir. Dünyanın bilinen ilk toplu iş sözleşmesi (Fincancılar Esnafı Anlaşması-1766) Kütahya'da imzalanmıştır.

Bitmedi...

Çini Müzesi, Kent Tarihi Müzesi, Milli Mücadele Müzesi ve Evliya Çelebi Müzesi, Kütahya Saat Kulesi ile müzeler şehridir Kütahya. Domaniç’te kayıtlı 40 farklı endemik bitki var. Frig Vadisi, Aizanoi Antik Kenti, Çinili Cami, Kütahya Kalesi, Germiyan Sokağı, Ulu Cami... Bunları görmeden öleyim falan demeyin!

26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar-Kocatepe'den başlayan Başkomutan Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandığı Dumlupınar’daki şehitlik; Milisler Anıtı, Üç Komutan Anıtı, sembolik şehit mezarları ile kitâbeleri, Şehit Baba Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı. Bunlar da Cumhuriyet’in ilk tohumlarının atıldığı yakın tarihimizin gerçek kahramanlık öykülerinin yaşandığı alanlar.

Kütahya’nın hayat damarlarını kesen acımasız erkin gözü doymamış. Kütahya üzerinden sevdiklerini zengin etmeyi de ihmal etmemiş.

Zafer Havaalanı açmışlar kente, yap-işlet-devret modeliyle. Yıllık 2 milyon kişi kapasiteli. 2021 yılı için 1 milyon 317 bin kişilik yolcu garantisi vermişler yapan ballı müteahhide.

Şimdi sıkı durun, mayıs ayına kadar 61 yolcu gelmiş Zafer Havaalanı’na!

Cebimizden 25 yıllık tam 208 milyon euro’yu alıp o müteahhide verecekler. İlk iki sene maliyeti çıkartıp sonraki 23 sene sadece kar edecek. Şaşma payı yüzde 99! İnanılır gibi değil, aklım yetmedi vallahi benim.

Hani beddua kötü bir şey ama alana da verene de insanın içinden tespih taneleri gibi sıralayıveresi geliyor.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Twitter mesajlarına bakıyorum, klişe bir mesaj var. Klişeleri ailecek sevmeyiz. Patlıcan musakkanın yanında illa pilav-cacık olsun demeyiz. Ağır geçen gecenin sabahında kuru-pilavla kahvaltı edebiliriz. Eve dönüyoruz diye yola çıkıp soluğu Marmaris’te alabiliriz vs.

Ancak ben bu twitter klişesinden hoşlandım. Görmeyenler için buyurun bir de benden gelsin mesaj:

“Bugünlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin "Anadolu'da bir kızım var" kampanyası var. "EGITIM" yazıp 4622'ye göndererek 10 TL bağışlanıyor. Sizi bağış yapmaya davet ediyorum. Ayrıca metni kopyalayıp, kendi sayfanızda da paylaşır mısınız?”

Haydi bakalım pamuk eller cebe, dolma parmaklar klavye başına.

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36