banner16

Ligimiz sona erdi, Başakşehirspor’un Şampiyonlar Ligi garanti, ön eleme oynayacak takım; UEFA’dan ceza almazsa Trabzonspor, alırsa Beşiktaş. 

UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek takımlar; Trabzonspor ceza almazsa Beşiktaş, Sivasspor, Alanyaspor, alırsa Sivas, Alanya ve Galatasaray.

Kısaca Fenerbahçe önümüzdeki sezon Avrupa’da kesin yok, Galatasaray ise Trabzonspor’un cezası kalkarsa yok.
Tüm anketlerde bu iki köklü kulübümüze yurt genelinde gönül verenlerin yüzdesinin 70’in üzerinde olduğunu anımsayarak okumaya lütfen devam edelim!

HAKEM KATLİAMI!

İki takımımıza bu sene hakemler yapmadıklarını bırakmadılar. Gollerini saymadılar, rakiplerine goller yarattılar, VAR sistemini haince bu iki takımın aleyhinde kullandılar. Kartlarını nefeslerini kesmek için kasıtlı olarak ceplerinden çıkardılar ya da çıkarmadılar. Kısaca bu iki takım başarılı olamasın diye ellerinden geleni yaptılar.

PEKİ NEDEN?

Hiçbir sezon bariz hakem hataları sıralamayı bu kadar net belirlememişti.

Hükümetin, daha doğrusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın proje takımı Başakşehir şampiyon olsun diye diğer takımların önü bu kadar kesilmemişti.

Bana göre son 3 sezonun kahramanı Galatasaray’dır.

İstanbullular’ın parasıyla İstanbullular’ın sevgilisi olan yüzyıllık camialara rakip olsun diye kurulmuş Başakşehir ve yandaşlarına 2 sezon şampiyonluk sevinci yaşatmadı. Son sezon ise tüm belalar üstüste geldi, gücü yetmedi; başkanın rahatsızlığı, koronavirüs, Muslera’nın kırığı, seyircisiz maçlar (ki Başakşehir kurulduğu günden bu yana seyircisiz oynadığı için bu duruma alışık) ve tabii ki AKP’nin federasyonuna bağlı hakemler! Her şeyi kontrol altına almak isteyen AKP’ye hakemler de direnemedi. Düşünce olarak uyuşmayanlar bile cüzdan olarak uyuşuverdiler. Üst klasman bir hakemin aylık geliri 35-50 bin lira arasında değişiyor. Asgari ücretin 2 bin 324 lira 70 kuruş olduğu ülkemiz için muazzam rakamlar kazanıyorlar. İşlerini kaybetmemek için iktidara bağlı federasyonu ve hakem kurullarını üzmeyecek düdükler çalıyorlar.

İspatı da sezon içinde verdikleri hatalı kararlar, televizyon başında çizdikleri yamuk ofsayt çizgileridir.

ALIŞTIRMA DÖNEMİ BİTTİ

Futbol için Başakşehir’in şampiyon olması neyse
- Siyaset için Ayasofya’nın müzelikten çıkartılması aynı şeydir!
- Atatürk’e bu kadar rahat dil uzatılması aynı şeydir!
- Sarık ve cübbenin bu kadar normal görünmesi aynı şeydir!
- Cumhuriyet devrimlerinin bu kadar ağır bir dille eleştirilmesi aynı şeydir!
- Diyanetin başının kendini şeyhülislam sanarak elinde kılıçla ağzına geleni söylemesi aynı şeydir!

Alıştırma dönemi bitti. İşin ciddiyetini her ortamda görebiliyoruz. Bugün Başakşehir’in şampiyonluğunu önemsemeyenler, sadece sportif bir sonuç olarak nitelendirenler çok kısa bir süre sonra gönül verecek Galatasaray ve Fenerbahçe’nin artık var olmadığını gördüklerinde iş işten geçmiş olacak!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36