banner16

Son günlerde merkez bankası üzerinden yapılan siyasi tartışmalar kamuoyunda ne derece ilgi uyandırdı bilemeyiz ama sanki piyasalarda bir karşılık bulamadı!
Bu kanıya nerden vardığımıza gelince;
Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında ki ufak çaplı da olsa yükselişlerin başlaması ile faizlerdeki son dönemin en üst sınırında olmasına karşın bu yükselişlerin oluşmasıdır...
Diğer yandan bu yıl ihraç ürünlerin imalinde ki ithal hammadde fiyatlarındaki döviz kaynaklı maliyet artışları nedeniyle, ihracatta tatmin edici bir canlanma yaşanması da zor görülmektedir!
Tek olumlu beklenti bu yılki turizm döviz gelirleri düşünülürken, bu sektörde de, gerek Covid-19 gerekse Rusya ile Ukrayna arasındaki geriliminde ki siyasi nedenlerle Rus turist sayısında düşüş ihtimali tümden piyasa morallerini bozmuş olmalı ki BİST de bu gelişmeler paralelinde nasibini almış gibi görünüyor...
Belli ki siyasi gelişmeler rayına girmeden ve ekonomik veriler önce yabancıları sonra da yerli yatırımcıları tatmin eder netliğe erişmedikçe ve güven ortamı oluşmadıkça güvenli limanlarda beklemeler devam edecektir!
Ekonomik veriler rakamsaldır,  piyasalar söylemleri dikkate almazlar...

Sözün özü;
Piyasalarda ki kokuyu, her zaman ve en iyi  ilk önce paranın kendisi alır!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36