banner16

Ha bire ekranlarda döviz, altın, faizler, enflasyon yükseliyor diyorlar…
Kim söylüyor bunları?
Sorumlu, sorumsuz
Bilen, bilmeyen herkes!
Külliyen yanlış ya da tam bir eko-hata!
Doğru olanı ise TL’nin değeri düşüyor!
Hani sonundan altı sıfır atmıştık
Birde sözde halkın oyları ile simge belirlemiştik
Her işte olduğu gibi bunda da başladığımız yere dönmeye ve paramızın sağına bir sıfır çoktan ekledik bile…
Artık bundan sonra faizi, enflasyonu, döviz ve altını dengeleyebilmek, borsa da bir yükselişe vesile olmak için çırpındıkça ne olacak?
TL’nin sonuna bir sıfır daha eklenmiş olacak!
Yoksa yok…
Dünya sermaye piyasalarınca dikkate alınan gerçek ve evrensel ekonomik veriler ve bunların kabul edebileceği bir değerler dengesine yani TL değeri ile enflasyona uyumlu, iç eko-hukuk normlarının güven verdiği bir ortamı oluştura bildiğimizde tüm sorunlar giderilmiş ve piyasalarda canlanma kendiliğinden oluşacaktır.
Bu kadar piyasaya müdahale edilmesine rağmen biz, bugüne kadar tüm birikimlerimizi kaybettik ama ekonomik dengeleri sağlayamadık!
Bu şartlarda iç ve dış ticareti, üretim ve tüketimi, istihdam sağlayacak yatırımları yönlendirme gücümüzde kalmadı.
Nedeni ise açık ve net
Yabancılar iç ve dış ticaretimizin hatta ekonomimizin ana yönlendiricisi olacak kadar işletmelere, güce hatta işletilecek tarım ve maden topraklarına sahip oldular…
Bundan sonra açıklanacak enflasyon ve faiz oranları ile buna bağlı yoksulluk ve açlık sınırları ise eko-rotamızın ne derece güvenli olup olmadığının en doğru göstergesi olacaktır!
Sözün Özü;
Para sizi etkileyebilir hata sizi kendisine esir edebilir ama siz ne kadar dil dökerseniz dökün, parayı kendi istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner36