Serdar Dinçbaylı
[email protected]

Korkaktan sporcu olmaz!

22 Mart 2021 03:54

Korkaktan sporcu olmaz!

Korkaktan sporcu olmaz!

Yüzde 99’u kadına, çocuğa karşı işlenen şiddet ve cinsel suçların karşısında duran İstanbul Sözleşmesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bir gecede hayatımızdan çıkarıldı.

Kadınlar başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve kendilerini modern Türkiye’ye ait hissedenler Erdoğan’ın bu kararından geri dönmesi için sokaklara döküldüler.

AKP Medyası başta olmak üzere, siyasi güç bekleyenler, tarikatlar, sakallılar, cüppeliler de Erdoğan’ın önüne tebrik için dizildiler.

Eczacıbaşı Spor Kulübü hemen ertesi gün resmi sitesinden “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” başlığıyla bir metin yayınlayarak bu sözleşmenin kadınların güvencesi olduğunu duyurdu. Eczacıbaşı Spor Kulübü artık özgürlüğün lokomotifidir. Başkanından sporcusuna, profesyonel ekibinden taraftarına kocaman bir BRAVO.

Şaşırtıcı olan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde slogan yarışına giren, kadınları koyacak yer bulamayan, şairliğe özenip ucube metinler yayınlayan anlı şanlı spor kulüplerimizden çıt çıkmaması oldu. Belli oldu ki 8 Mart’ta palavra sıkıyormuşsunuz. Seçiminiz her daim erkten yana. Eczacıbaşı Spor Kulübü hariç hiçbiriniz, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyebilme cesaretini gösteremediniz.

Yellendi mi mangalda kül bırakmayan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi asırlık çınarlar...

Ya o kulüplerde yöneticilik yapan kadınlar...

Kayserispor Başkanı Sayın Berna Gözbaşı...

Hiç ağrınıza gitmiyor mu bu sessizliğiniz?

Voleybolda plonjon diye bir hareket vardır. Uzağınızdaki topa yetişebilmek için kendinizi ileri doğru paralel, Süpermen gibi fırlatırsınız. Öndeki kolla topu kurtarır, diğer kolunuzla da yerde kendinizi kaydırır, düşmenin etkisini azaltırsınız. Güç, teknik ve cesaret isteyen bir harekettir. Biraz voleybol oynamışlığım var. Öğrenene kadar hepimiz çenemizi yarmışızdır. Kendimizi yere nazlı büyüyen çocuklar gibi bıraktığımızda Pertevniyal Spor’daki hocamız bağırırdı, “Korkaktan sporcu olmaz beyler” diye.

Bilmem anlatabildim mi!

NOT: Yazı yayına girdikten sonra İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkmasına tepki gösteren Fenerbahçe Kulübü’nü kutlarım. “Kimse bir şey der mi?” diye korkmadan, adına ve köklü geçmişine layık bu açıklama Türk Sporu adına çok önemli.

NE RAHATSIZ ETTİ?

Bu sözleşme ilk günden bu yana bir kitleyi anormal rahatsız ediyor. Çok az sayıda olmalarına rağmen yaygaracı bir kitle. Neredeyse hepsi tarikatçı, kadının ayakkabısına bakınca bile tahrik olacak kadar nefsine hakim olamayan bir kitle bu kitle. Sözleşmedeki cinsel tercih ayrımcılığına karşı devletin güvence vermesine takıklar.

Açacak olursak; iki erkek sevgili olarak aynı evde oturuyor ve biri öbürüne şiddet uyguluyorsa, İstanbul Sözleşmesi o ilişkinin mağduruna da sahip çıkıyor. İşte devlet nezdinde eşcinselliğin tanınmasını kabullenemedi bu kitle.

Halbuki Cumhurbaşkanı’ndan ben bu kitleye, “Karınızı, çocuğunuzu dövmeyecekseniz, tecavüz etmeyecekseniz, küçük yaşta kızla evlenme niyetiniz yoksa, kahvehanedeki okey arkadaşınızla eşcinsel ilişki yaşayıp onu dövmeyecekseniz; sizi rahatsız edecek bir durum yok bu sözleşmede” demesini beklerdim.

SÖZLEŞME İPTALİNİN GETİRDİKLERİ

Konu hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözüne girebilmek adına açıklama yapmayan kalmadı.

- Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımız tamdır” diyebildi. Sayın Gül’e hatırlatayım; Sayın Cumhurbaşkanı sözleşmeyi kabul etmedi, iptal etti!

- AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin 19. kuruluş yıldönümünde söylediği ‘Artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor. Adına da ‘Ankara Kriterleri' der, yolumuza devam ederiz’ sözleri siyasetimize ışık tutuyor. Sözleşmenin adının ne olduğundan daha ziyade içeriğinin ne olduğu önemli. Evrensel insanî değerlere uygun, toplumsal dokumuzu, manevî ve ahlakî değerlerimizi gözeten, herkesin hukukunu garanti altına alan düzenlemeler yapacağız” açıklamasında bulunmuş. Halbuki Sayın Kaya İstanbul Sözleşmesi’ni iyice okusaydı, aradığı içeriğin tamamını bulabilecekti. Ayrıca kadınla bir ili özdeşleştirecek olursak benim ilk tercihim daima İstanbul olacaktır.

- Elazığ depreminin ardından yaptığı açıklama ile tepki çeken ve pedofiliye karşı yasaları hedef alan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Bedri Gencer de, sözleşmeyi iptal ettiği için Erdoğan'a teşekkür edenler kuyruğunda. Gencer sosyal medya hesabından, "Sonunda toplumun temeli aileyi yıkma peşindeki azgın azınlığın değil, milletin sağduyulu sesi galip geldi. Ailenin idam fermanı İstanbul Sözleşmesi yırtıldı. Artık geleceğimize daha ümitli bakabiliriz. Teşekkürler Sayın Erdoğan" mesajı yayınladı. Gencer, 'Elazığ'daki depremin ardından afetleri "Zinanın yasal olmasına" ve "Pedofilinin yasaklanmasına" bağlamıştı.

Sözleşmenin iptaline bu kadar çok sevinen Bedri Gencer’i özellikle pedofiliyle mücadele eden ahlak polisinin çok sıkı takibe alması gerek. Aman dikkat!

İNSANOĞLU İÇİN BİR İLK

- Bir gece yarısı operasyonu da Merkez Bankası’na yapıldı. Birkaç ay önce başa geçirilen Naci Ağbal görevden alındı. Genelde görevden alınanlar sessizliğe bürünür ve köşesine çekilir. Ancak Ağbal, “Sayın Cumhurbaşkanı’na Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin” açıklamasını yaparak “Kovulmasına teşekkür ederek” tepki veren ilk insan oldu. Bu teşekkürden kısa bir süre sonra yine bir gecede Türk Lirası % 16 değer kaybederek ayrı bir rekora imza attı. Gündemin hızına yetişebilmemizin imkanı yok. Bir gazetecinin haber bolluğu hayallerini bir gecede gerçeğe çevirenlere ne kadar minnet duysak az!

- Bir tuhaf açıklama da aylardır Boğaziçi Üniversitesi'ne ataması protesto edilen rektör Melih Bulu’dan geldi. “Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan affını istedi” iddiasına cevap veren Bulu, “Peki bundan şeyin haberi var mı? Mesela benim…” ifadelerini kullandı. 

Melih Bulu nasıl ki kayyum atandığında, kayyum atandığından haberi yoksa istifa ettiğinde de istifa ettiğinden haberi olmayacak. Boşa rüzgar yapmasın!

YOK ARTIK!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Diyarbakır’ın il sınırı değişti. Buna göre, Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesinin Muş’a bağlanmasına karar verildi.

Sayın Cumhurbaşkanı bir imzayla Mars’ı da İstanbul Boğazı civarına aldırsa ne güzel olur. Oralara adam gönderebilmek için milyar dolarlar harcayan Elon Musk’a iyi bir kapak olur. Taksim - Rumelifeneri - Garipçe (40) İETT hattına da ekler (40 MARS) binleri Mars’a taşıyarak Elon’a nanik yaparız.

SUSTURUN ARTIK ŞU ADAMI

- Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz karşımıza her çıktığında bizi biraz daha fazla üzüyor. Belli ki sağlığı yerinde değil. Artık o makamda bulunmaması, o makam adına açıklama yapmaması gerek. Galatasaray’a inanılmaz zararlar vermeye devam ediyor. Bir Galatasaray Başkanı futbolla ilgili bir cümlelik açıklamasının içinde üç kere savaş, bir kere de çatışma diyemez, dememeli. Spor ahlakına ters bu kelimeler.

Sayın Başkan son haftalardaki mağlubiyetler için, “Yenilebiliriz. Önemli olan savaşı kazanmak! Biz bir çatışma kaybettik. Olabilir. Daha da kaybedebiliriz; ama bizim ana hedefimiz savaşı kazanmak. Mayısta bakacağız. İnşallah mayısta biz bu savaşı kazanacağız” yorumunu yapmış.

Yönetimin, Tüzük’ün 87’nci maddesinin 34 bendinden birine uydurarak Sayın Başkan’dan görevi alması şart oldu. O makam her akla gelenin değil, kelimelerin özen ve akılla seçilip söylendiği bir makamdır.

- Galatasaray’ın bir başka kanayan yarası da Selçuk Erdoğmuş başkanlığındaki sicil kurulu. Hafta sonu yeni üyelerin berat töreni vardı. Kısa bir hafıza taramasıyla eski başkanlara hakaret etmiş, aşağılamış kişilerin üye kabul edildiği ortaya çıktı. İki dönem önce 139 Liseli kardeşini kolayca harcayan Erdoğmuş ve arkadaşları bu kez çok gevşek davranmışlar! Kaldı ki bu sicil kurulu doğal üyelik hakkı olan bir Galatasaray Lisesi mezununu Başkan Mustafa Cengiz’e “Mustafa Bey” dediği için üye yapmamıştı. Mayısta seçim var, belli ki mevcut yönetimin mali genel kurul yapmaya cesareti yok, tekrar ibra edilmeyecekler diye dizleri titriyor. Ancak seçimden kaçış yok! Yeni gelecek yönetimin sicil kurulunun bilinçli yaptığı düşünülen hatalarını tashih edeceğinden şüphem yok. Benden hatırlatması; Galatasaray’ı değiştirmeye çalışanlar günün sonunda kendilerini kapının önünde buluvermişlerdir!

[email protected]

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Tek yüzük!
21 Haziran 2022 03:54

Güç zehirlenmesi
20 Haziran 2022 03:54

Hiçbir şey bile daha iyi!
14 Haziran 2022 03:54

Çekirgeler
09 Haziran 2022 03:54

Ne kalkınma ne adalet!
04 Haziran 2022 03:54

Pistiolis’i ben yazmayayım!
28 Mayıs 2022 03:54

Güzel şeyler de oluyor
26 Mayıs 2022 03:54

Bıçak kemiğe dayandı
21 Mayıs 2022 03:54

Atatürk boyunuzu aşar
17 Mayıs 2022 03:54

AKP tükendi
12 Mayıs 2022 03:54

Tutan tuttuğunu...
09 Mayıs 2022 03:54

Tutan tuttuğunu...
09 Mayıs 2022 03:54

Hükümet istifa!
02 Mayıs 2022 03:54

Eğer Galatasaraylı’ysan ...
29 Nisan 2022 03:54

Seçim özel
28 Nisan 2022 03:54

Çekin elinizi Galatasaray’dan
20 Nisan 2022 03:54

Bir hayalim var...
12 Nisan 2022 03:54

Yüzsüz!
05 Nisan 2022 03:54

Galatasaray akıldır
21 Mart 2022 03:54

Galatasaray asaleti
18 Mart 2022 03:54

İyi ki Galatasaraylıyım (II)
12 Mart 2022 03:54

Riya!
09 Mart 2022 03:54

Savaş ve zeytin
03 Mart 2022 03:54

Baş iblis ABD!
25 Şubat 2022 03:54

Geççek tabii ki
19 Şubat 2022 03:54

Türk, çalış, öğün, güven
10 Şubat 2022 03:54

Arabada Beş Evde Onbeş!
07 Şubat 2022 03:54

Konu: Galatasaray ve pahalılık
05 Şubat 2022 03:54

Beterin beteri de oldu!
31 Ocak 2022 03:54

Kabak tadı!
28 Ocak 2022 03:54

Galatasaray rahatladı
26 Ocak 2022 03:54

Cambaza bak!
25 Ocak 2022 03:54

Galatasaray yıkılmaz
18 Ocak 2022 03:54

Nur’suzlar!
14 Ocak 2022 03:54

Atam sen çok yaşa
12 Ocak 2022 03:54

Martavalistan!
08 Ocak 2022 03:54

Kazaklar
05 Ocak 2022 03:54

Dolar gördüğünü unutmaz
02 Ocak 2022 03:54

Keriz silkeleme!
27 Aralık 2021 03:54

Zorba(y)
20 Aralık 2021 03:54

Kim Jong-il
18 Aralık 2021 03:54

Battık bittik çareyi Bakara’da arıyoruz!
13 Aralık 2021 03:54

İyi ki Galatasaraylıyım
11 Aralık 2021 03:54

Ayıp!
09 Aralık 2021 03:54

Kötülüğün maddeleşmiş hali
06 Aralık 2021 03:54

Âşıklar şehri
01 Aralık 2021 03:54

Çünkü TFF yok!
26 Kasım 2021 03:54

Uzatmanın anlamı yok
19 Kasım 2021 03:54

Dolar her şeyi ezdi!
18 Kasım 2021 03:54

Galatasaray düşmanı!
04 Kasım 2021 03:54

Amiral battı!
27 Ekim 2021 03:54

Pandora’nın Kutusu!
25 Ekim 2021 03:54

Can dostum...
19 Ekim 2021 03:54

Halkından korkan lider!
11 Ekim 2021 03:54

Anca gazoz olursun!
01 Ekim 2021 03:54

Cebimizdeki para
25 Eylul 2021 03:54

Suçlu ayağa kalk
23 Eylul 2021 03:54

Abdülkadir’in suçu ne!
16 Eylul 2021 03:54

Ülkenin turşusu çıktı
10 Eylul 2021 03:54

Themis kan ağlıyor
03 Eylul 2021 03:54

Mustafa Kemal’in askerleriyiz
30 Ağustos 2021 03:54

HAİN!
17 Ağustos 2021 03:54

Biraz sakin!
11 Ağustos 2021 03:54

Türkiye’dir Galatasaray
04 Ağustos 2021 03:54

Kendi düşen ya yanar ya boğulur!
02 Ağustos 2021 03:54

Tımarhanede bugün
29 Temmuz 2021 03:54

Sivrisinek
23 Temmuz 2021 03:54

Exxen kaydı!
22 Temmuz 2021 03:54

Eyyyy Galatasaraylılar!
18 Temmuz 2021 03:54

Kandırılmasız iyi bayramlar!
16 Temmuz 2021 03:54

Kifayetsiz TFF
13 Temmuz 2021 03:54

Galatasaray tarihi değiştirebilir
09 Temmuz 2021 03:54

Ülke ne hale gelmiş!
06 Temmuz 2021 03:54

Seçim sonuçları ne dedi?
21 Haziran 2021 03:54

Galatasaray’da seçim bayramdır
18 Haziran 2021 03:54

Galatasaraylılar’a çağrıdır
10 Haziran 2021 03:54

Saray’da curcuna!
26 Mayıs 2021 03:54

YETER!
25 Mayıs 2021 03:54

Ekilmemiş buğdayla nasıl ekmek yapılır?
21 Mayıs 2021 03:54

Kaçan şampiyonluk yönetime yazar
16 Mayıs 2021 03:54

Fatih Hoca bırakacak!
08 Mayıs 2021 03:54

Basın özgürlüğü!
03 Mayıs 2021 03:54

Fasulyeden kapanma!
27 Nisan 2021 03:54

Atatürk uzaylı mı!
23 Nisan 2021 03:54

Albayrak’tan kadınlara büyük ayıp
16 Nisan 2021 03:54

Açık hava tımarhanesi!
14 Nisan 2021 03:54

Boş işler müdürü!
08 Nisan 2021 03:54

Vahdettin isimli müdür mü olur!
05 Nisan 2021 03:54

Ali Koç’un Galatasaray kompleksi!
31 Mart 2021 03:54

Andımız kırmızı çizgimizdir!
17 Mart 2021 03:54

Şampiyonu kim belirler?
15 Mart 2021 03:54

Belhanda özel!
11 Mart 2021 03:54

Futbolda fitne fücur dönemi
10 Mart 2021 03:54

Galatasaray Galatasaray’dır
04 Mart 2021 03:54

Papaz her gün pilav yemez...
01 Mart 2021 03:54

Üç büyükler!
19 Şubat 2021 03:54

Bir başkadır Galatasaray Ruhu
15 Şubat 2021 03:54

Galatasaray’ı doğruyorlar!
12 Şubat 2021 03:54

Uzay adamı bozar
10 Şubat 2021 03:54

Derbiyi isteyen kazansın!
05 Şubat 2021 03:54

Çökmüş zihniyetin tutsakları
01 Şubat 2021 03:54

Cin Aliler işbaşında!
25 Ocak 2021 03:54

Böylesi görülmedi!
23 Ocak 2021 03:54

Dağ fare doğurdu!
15 Ocak 2021 03:54

Başkasına söz söylemeye hakkımız yok!
12 Ocak 2021 03:54

Futbolumuzun derdi çifte standart
06 Ocak 2021 03:54

Kimin yöneticisi daha kötü!
24 Aralık 2020 03:54

Öz kardeş Fenerbahçe
14 Aralık 2020 03:54

Başkana sızlanmak yakışmaz!
05 Aralık 2020 03:54

Galatasaray ezdi
30 Kasım 2020 03:54

Mustafa Cengiz fiyaskosu
23 Kasım 2020 03:54

N’oldu, arı mı soktu!
19 Kasım 2020 03:54

Seçim yalanı!
11 Kasım 2020 03:54

Utanma evde ders çalışıyor!
26 Ekim 2020 03:54

Galatasaray Sirki
24 Ekim 2020 03:54

Kendine gel Başkan!
22 Ekim 2020 03:54

Türkiye’dir Galatasaray
17 Ekim 2020 03:54

Galatasaraylılığı bitiren (biten) isimler
15 Ekim 2020 03:54

Galatasaray’da bir ilk!
09 Ekim 2020 03:54

Kel göründü!
05 Ekim 2020 03:54

Galatasaray’ın en önemli maçı
01 Ekim 2020 03:54

Fenerbahçe’yi yenmenin şifresi
25 Eylul 2020 03:54

Artık zamanı geldi Başkanım!
23 Eylul 2020 03:54

Saray’da işler yolunda
21 Eylul 2020 03:54

“GAL” değil “GS”
15 Eylul 2020 03:54

Futbol da var skor da
14 Eylul 2020 03:54

Galatasaray’ı yönetemediler!
11 Eylul 2020 03:54

Bir Anadolu çocuğu aranıyor!
03 Eylul 2020 03:54

Galatasaray’ın çaresiz yönetimi!
27 Ağustos 2020 03:54

Galatasaray’da tesadüf olmaz
24 Ağustos 2020 03:54

Başkan, Galatasaray’ı sevmiyor mu!
20 Ağustos 2020 03:54

Galatasaray laiktir
13 Ağustos 2020 03:54

Okullar açılmasın, ligler başlamasın
12 Ağustos 2020 03:54

Gitmeyi bile beceremediler!
10 Ağustos 2020 03:54

Arda ve dolar
06 Ağustos 2020 03:54

Galatasaray’ın altında ezildi
04 Ağustos 2020 03:54

Futbolumuzun kara sezonu!
27 Temmuz 2020 03:54

Federasyonun başına bak!
18 Temmuz 2020 03:54

Galatasaray’da seçim var
16 Temmuz 2020 03:54

Florya’nın feryadı!
12 Temmuz 2020 03:54

Ruhsuzlar!
08 Temmuz 2020 03:54

Resmen facia!
06 Temmuz 2020 03:54

Korku imparatorluğu!
29 Haziran 2020 03:54

Tüm Yazılar