Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'e yanıt: Dostluğumuz var be, nasıl böyle bir ifadeyi kullanırsın

SİYASET, 25 Ağustos 2020 22:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan adayı Joe Biden’in sözlerine “Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'e yanıt: Dostluğumuz var be, nasıl böyle bir ifadeyi kullanırsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan adayı Joe Biden’in tartışma yaratan sözlerine “Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın” diye yanıt verdi. Muhalefetin tepkisiz kaldığını belirten Erdoğan, “Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir. Çünkü bunların kafasının arkasında darbe vardır” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlğı Kabinesi toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan Giresun’daki sel bölgesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de gönderileceğini duyurarak, bölgedeki vatandaşlara vergi ve beyanname kolaylığı sağlanacağını söyledi.

Erdoğan, Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküplük doğalgazın devamının geleceğini belirterek, “Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın habercisi olduğu yönünde işaretler var. Bu kuyuların sayısı 2,3,4 devam edecek” dedi. Gazın bulunmasına sevinmeyenler olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu süreçte gavurun kılıcının yanında yer alanları da milletimize havale ediyoruz. Allah kimseyi teröriste terörist diyemeyen mankurtlardan eylemesin” diye çıkış yaptı.

Erdoğan, Akdeniz’de yaşanan gelişmeler üzerinden Yunanistan’a uyarıda bulunarak, “Yunanistan kendini içinden çıkamayacağı bir kaosa attı. Bölgede yaşanacak her olumsuzluğun tek sorumlusu Yunanistan, tek zarar gören de yine kendileri olacaktır” ifadelerini kullandı.

BİDEN’E YANIT: DOSTLUĞUMUZ VAR BE

ABD Başkan adayı Joe Biden’in kendisi hakkındaki sözlerine yanıt veren Erdoğan,  ABD’nin darbeyle yapamadığını muhalefeti destekleyerek yapmak istediğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın. Ama kullandılar” dedi.

MUHALEFETE TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, muhalefetin Biden’e cevap vermesi gerekirken neden 7 ay öncesi sözlerin şimdi gündeme getirildiği açıklamasını hatırlatarak, “Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir. Çünkü bunların kafasının arkasında darbe vardır. Seçimlerde delikanlıca milletin karşısına çıkıp yarışmayı bile kafayı değiştirmezse, korkarım 2028 seçimlerinde de aynı şeyi konuşuyor olacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

VERGİLERDE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Afetin duyulduğu andan itibaren devletimiz halkımızın yanında yer almıştır. Bugünkü kabine toplantımızda durumu etraflıca değerlendirdik. Giresun'daki vergi mükelleflerimizi mücbir sebep kapsamına alıyoruz. Bildirimlerin süresini 15 Aralık 2020'ye , tahakkuk eden vergilerin ödeme süresine 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıyoruz.

Hasar tespit çalışmalarının ardından hemen temizleme ve inşa faaliyetlerine başlayacağız. Kayıpları en kısa sürede telafi edeceğiz. Ülkemizin pek çok yeri gibi Karadeniz’de de yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan yapılaşma ortaya çıkmıştı. Bu konudaki hassasiyetimizi kentsel dönüşüm ve imar planı çalışmalarıyla hayata geçiriyorduk. Yaşadığımız felaket bizi bu konuda daha kararlı hareket etmeye davet etmiştir.

2 BAKAN DAHA BÖLGEYE GİDİYOR

Giresun’un gerek Dereli, tamamıyla Dereli’nin merkezinin nasıl kayalarla dolup taştığını gördünüz. Aynı şekilde Espiye. Bütün buralarda Murat Kurum, Süleyman Soylu, Bekir Pakdemirli kardeşlerimiz olayın olduğu anda hemen oraya geçtiler. Orada vatandaşlarımızla birlikte hemen izleyerek, atılması gereken adımları attılar. Burada jandarmalarımızdan, sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlar oldu, takibi devam ediyor. Pakdemirli kardeşimiz Adana’daki yangın sebebiyle Giresun’dan oraya geçti. Şimdi Fatih Bey ve Adil Beyi gönderiyorum. Elektrik ve karayollarındaki sıkıntıları bizzat yerinde takip etsinler. Nerede ne gibi sıkıntılar var, bunları yerinde takip etsinler istiyorum. Karayolları Genel Müdürümüz orada olmasına rağmen Ulaştırma Bakanım da orada olsun. Çöken köprüler var. Bunları yeniden inşası ve atılacak adımların bakanlarımızın nezaretinde olsun istiyoruz.

KARADENİZ’DE BULUNAN DOĞALGAZ

Türkiye’nin en önemli sıkıntılarından birisi enerji olmuştur. Büyüyen bir ülke olarak enerji ihtiyacımız sürekli yükselmesi, dışarıya ödediğimiz kaynağın artması anlamına geliyordu. Enerjideki yapısal sıkıntı sebebiyle cari açığımızı kapatamıyorduk. Yerli ve milli imkanları seferber ederek, enerji açığını kapatmaya çalıştık. Milli Enerji ve Maden Politika Belgemizi 2017 yılında paylaşarak, yeni bir çerçeve oluşturduk. Bu yılın başında 3’üncü sondaj gemimizi aldık… Doğu Akdeniz’de yürüttüğümüz çalışmaları engellemez isteyenlere zor kullanmak pahasına hakkımıza sahip çıkacağımızı gösterdik. Ege’de de Akdeniz’in en uzun kıyısına sahip ülke olarak ülkemizin hakkına uygun çıktık. Azim ve kararlılıkla bu çalışmaları hayata geçiren Fatih Dönmez ve Berat Albayrak beylere teşekkür ediyorum.

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DE ÇALIŞMA YAPILACAK

9’uncu sondajımızda emeklerimizin karşılığını aldık. Karadeniz’Hde 329 milyar metreküp gaz bulduk. Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın habercisi olduğu yönünde işaretler var. Bu kuyuların sayısı 2,3,4 devam edecek. Gazın fiilen milletimizin hizmetine sunulması 2023 yılını bulacak. Akdeniz’de de benze müjdeleri alacağımızı umut ediyoruz. Elektrik üretiminde yerli ve milli kaynaklarla bağımsızlığını ilan eden Türkiye petrolde de benzer bir seviyeye ulaştığında yeni bir dönem başlayacak. Güneş enerjisinde de yeni bir enerjiye kavuşacağız. Yılladır dışarıya aktardığımız kaynakları hedeflerimizin gerçekleşmesi için kullanacağız.

Savunma sanayinden, ticari kullanımlara kadar her alanda Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkarma çalışmalarına devam ediyoruz. Bu milletin önünü kesen araçların tümünü yerle yeksan ediyoruz. Yapılamaz denilen ne varsa yaptık, izin vermezler denilen ne varsa izin istemeden yaptık. 

MANKURTLAR ÇIKIŞI

Siyasette, ekonomide, askeri alanda kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik. Artık ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın vaktidir. Bu zorlu mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında yer alan herkesten Allah razı olsun. Bu süreçte gavurun kılıcının yanında yer alanları da milletimize havale ediyoruz. Rabbim kimseyi teröriste terörist diyemeyen, darbeye darbe diyemeyen, düşmana düşman diyemeyen, milletinin sevinciyle sevinemeyen mankurtlardan eylemesin diliyorum. Kendi akıbetleriyle baş başa bırakıyoruz. Biz 83 milyonla daha güvenli bir geleceğe doğru başlattığımız bu kutlu yürüyüşü sürdüreceğiz. Bizimle yürüyen herkesten Allah razı olsun.

EKONOMİYİ ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR

Diğer alanlarda bize diş geçiremeyenler hep yaptıkları gibi ekonomide bize saldırıyorlar. Halbuki ülkemiz toplamda 9 milyar dolara yaklaşan rezerviyle gayet iyi durumdadır. 2016 yılında altın rezervimiz 14 milyar seviyesindeydi. Hem dışarıdaki altını ülkemize getirerek, hem de altını Türk Lirası üzerinden alarak altın rezervimizi yaklaşık kat arttırdık. Türkiye döviz ve altın kıymetleri bakımından önemli güce sahiptir. En büyük rezervinde Karadeniz'in altında bulduğumuzu tekrar hatırlatmak isterim. İnşallah bu müjdenin de devamı gelecektir.
Buradan gelen her kuruş kazanç, milletimizin hayat kalitesinin yükselmesini sağlayacak çalışmalara gidecektir. Her alanda milletimizin cebine ilave kaynak girişimi sağlayacağız. Bu hakikate rağmen ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunu zaten doğrusuna yanlışına bakmazsızın tahammülden yapıyor. Amaçları aslında siyasi sonuç almaktır. Ekonomiyi bir araç olarak kullanıyorlar.

SİYASET, 25 Ağustos 2020 22:42

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Büyükekşi:  İki kulübümüze de geçmiş olsun

Büyükekşi: İki kulübümüze de geçmiş olsun

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

TFF'den istifa haberi geldi

TFF'den istifa haberi geldi

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Ersen Martin hayatını kaybetti

Ersen Martin hayatını kaybetti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması