CHP'li Erkek: Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269, milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandık tutanağında farklılık tespit ettik

SİYASET, 17 Mayıs 2023 15:43

CHP'li Muharrem Erkek YSK tutanaklarında tespit edilen tutarsızlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Erkek: Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269, milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandık tutanağında farklılık tespit ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Cumhurbaşkanlığı için, 2 bin 269 sandık sonuç tutanağında farklılık tespit ettik. Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca tabii ki tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta farklılık uyuşmazlık tespit ettik. 14 Mayıs’taki seçim bitti ve bu seçimin kazananı olmadı. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten, yürütmenin başı Cumhurbaşkanı güven oyu alamadı seçmenden, şimdi yeniden seçime gidiyoruz. Daha doğrusu yeni bir maça çıkılacak ve bu maç 0-0 başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin, özellikle gençler, özellikle kadınlar. Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz. Demokrasiye oy vereceğiz” dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuç tutanaklarındaki usulsüzlüklere ilişkin itirazların yapıldığını söyleyen Erkek, şunları söyledi:

“Öncelikle önemli bir teşekkürle başlamak istiyorum. 14 Mayıs’ta oy kullanan tüm seçmenlerimize, sandık kurullarında görev yapan tüm sandık kurulu üyelerine, müşahitlere, okullarda, binalarda görev yapan tüm bilişim sorumlularımıza, avukatlarımıza, seçim kurullarında görev yapan tüm siyasi parti temsilcilerine, kamu görevlilerine, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bilgileriniz üzere 14 Mayıs’taki seçimde yurt içinde 192 bin 214 sandığımız vardı. Yurt dışında 9 bin 593 sandığımız vardı. Toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yani yüzde 99,9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik. O küçücük oranı da kontrollerimizi yapıyoruz yüzde 100 olarak tamamlayacağız. Öncelikle bizim sistemimiz nasıl çalışıyor bunu paylaşayım sizlerle. Oylar kullanılıyor, sandıklar açılıyor, sayım döküm işlemleri yapılıyor. Sandık sonuç tutanakları hazırlanıyor, imzalanıyor. Bu sandık sonuç tutanağını, bizim sandık kurulu üyemiz ya da müşahidimiz okul sorumlumuza ulaştırıyor. Okul sorumlumuz da İlçe Başkanlığımıza ulaştırıyor. İlçe başkanlığımız da bunu sisteme girdiğinde, otomatik olarak Genel Merkezimiz de bunu görüyor.

“SON DERECE SAĞLIKLI BİR ALT YAPIMIZ VE SİSTEMİMİZ VAR”

Yani okul sorumlumuz İlçe Başkanlığımız ve Genel Merkez… Bu sandık sonuç tutanağı girildiğinde sisteme aynı sandık sonuç tutanağı YSK’nın da sistemine girmişse kendi seçim kurulları aracılığıyla ve arada bir farklılık varsa bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Sandık sonuç tutanağı bizim kendi sandık sonuç tutanağımızla YSK’nın tutanağı arasında bir uyuşmazlık varsa bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor ve bunu hem Genel merkez hem il hem ilçe görüyor. İşte burada zaten düzeltmeler ve itirazlar başlıyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var. Çünkü bizim için seçmen iradesi, milli irade her şeyin üstündedir ve her bir oyu takip ediyoruz.

“2 BİN 269 SANDIKTA CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN, 2 BİN 269 SANDIK SONUÇ TUTANAĞINDA FARKLILIK TESPİT ETTİK”

Evet bu kırmızı alarm verildi. Size tam rakamları vereceğim. Cumhurbaşkanlığı için önce vereyim. Cumhurbaşkanlığı için ayrı, milletvekilliği için ayrı tutanaklar düzenleniyor. Toplam 201 bin 807 sandık. 2 bin 269 sandıkta Cumhurbaşkanlığı için, 2 bin 269 sandık sonuç tutanağında farklılık tespit ettik. Tabi 4 adayın da lehine, aleyhine olabilir. Ayrıca bizim adayımız, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca tabii ki tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle itirazlar yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta farklılık uyuşmazlık tespit ettik. CHP ve İYİ Parti aleyhine yani Millet İttifakı olarak. Bunların bazısı 1 oydur, bazısı 2 oydur, bazısı 10 oydur, bazısı 100 oydur, bazısı 300 oydur. Bunların da itirazları dün 15.00 itibariyle bitti.

“ERDOĞAN 177 ALDIĞI HALDE 201 SİSTEME GİRMİŞ, SİSTEM KIRMIZIYI VERMİŞ BU ŞEKİLDE BİLİYORSUNUZ TOPLAM 2 BİN 269 TUTANAKTA FARKLILIK TESPİT EDİLDİ HEPSİ İNCELENDİ”

Şu bilgiyi de vereyim, biliyorsunuz ilçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları düzenlenirken bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurulları tarafından düzeltiliyor. İtiraz olmadan da bazı maddi hatalar ilçe seçim kurullarında, orada tüm siyasi partilerin siyasi temsilcileri de var, düzeltiliyor. Birkaç örnek vereceğim, kırmızı yandı. Birkaç somut örnek vereceğim. Bunların hepsi tek tek incelenmiştir. Cumhurbaşkanlığı için Sultangazi, Nuri Pakdil Anadolu Lisesi 1374 numaralı sandık. Kemal Kılıçdaroğlu 260 oy almış 76 yazılmış. Erdoğan 72 almış sisteme 248 olarak girilmiş. İtirazlar yapılmış ve seçim kurulu kararıyla itiraz haklı bulunmuş YSK’nın sistemine de Kemal Kılıçdaroğlu 260 oy, Erdoğan 72 oy olarak girmiş, doğru olarak düzeltilmiş. Birkaç örnek daha vereceğim. Ankara Keçiören Aşık Veysel Ortaokulu 4137 numaralı sandık, burada Kemal Kılıçdaroğlu 137 aldığı halde 121 sisteme girmiş, Erdoğan 177 aldığı halde 201 sisteme girmiş, sistem kırmızıyı vermiş bu şekilde biliyorsunuz toplam 2 bin 269 tutanakta farklılık tespit edildi hepsi incelendi.

“MEMLEKETİN HER KÖŞESİNDEKİ, HER SANDIKTAKİ, HER BİR OYU TAKİP EDİYORUZ”

Elâzığ merkez ilçe, 1005 numaralı sandık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 95 oyu tutanakta var ama sistemde bu oy Muharrem İnce’ye yazılmış… İtiraz edilmiş, Elazığ merkez birinci İlçe Seçim Kurulu kararı ve düzeltilmiş sistemde tekrar o 95 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, Muharrem İnce’ye 0 oy olarak yazılmış. Malatya Battal Gazi birinci İlçe Seçim Kurulu, 2 sandıktan örnek vereyim çok var. 1050 numaralı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu 228 oy almış ama bu oylar Muharrem İnce’ye yazılmış, itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu kararıyla düzeltilmiş. Yine Battal Gazi, Malatya birinci İlçe Seçim Kurulu 1053 numaralı sandık Kemal Kılıçdaroğlu’nun 50 oyu Muharrem İnce’ye yazılmış bu da itiraz üzerine düzeltilmiş… Böyle yüzlerce örnek var. Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanaklarımız hem YSK’nın tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı. İtiraz süreçleri de takip ediyor. Milletvekilliği için itirazlar dün 15.00 itibariyle bitti. Cumhurbaşkanlığı için zaten Pazartesi 17.00 itibariyle bitmişti. Sonuçları, genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Memleketin her köşesindeki, her sandıktaki, her bir oyu takip ediyoruz. Milletvekilliğinde bazı yerlerde 100 oyla, 200 oyla farklılıklar olabilir, onları da takip ediyoruz. Örneğin Maraş’ta ikinci milletvekilliğimiz için, İstanbul 3’üncü bölgede milletvekilliğimiz için itirazlar, diğer taraf da yapıyor AKP’de yapıyor. Her oy yakın bir şekilde takip ediliyor. Bu konuda herkes müsterih olsun.

“YURT DIŞINDAKİ OYLAR DA TEK TEK TAKİP EDİLMİŞTİR”

Tabi yanlış bilgilendirme de hepimizi çok yoruyor. Örneğin Almanya Bremen’den paylaşılmış, ‘Bremen’de şu kadar seçmen var ama şu kadar geçerli oy çıkmış, nasıl olur?’ İşte ‘bin 138 seçmeni var Bremen’in geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur?’ Bir kere Bremen’de kayıtlı bir seçmen yok, sıfır. Hepsi Hannover’e bağlı, Hannover’in toplam seçmeni 114 bin 119… Bremen’de kullanılan oy da 12 bin 151 ve Hannover seçmenine bağlı bunlar. Bunların hepsi tek tek takip ediliyor. Biliyorsunuz yurt dışındaki seçmenler her yerde oy kullanabiliyor. Bremen’in seçmeni gidip Köln’de de kullanabilir. Fransa’nın seçmeni gidip Amerika’da da kullanabilir. Türkiye’de bulunuyorsa buradaki gümrük kapılarında da kullanabilir. Çünkü orada bilgisayar sistemi var.  Nerede oy kullanırsanız kullanın sisteme giriyor ve sizin oy kullandığınız görülüyor. Yurt dışındaki oylar da tek tek takip edilmiştir. İstanbul’dan örnek vereyim; İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı için toplam 117, Milletvekilliği için de 396 toplam 513 sandıkta itirazlar yapıldı ve bunların da sonuçları takip ediliyor.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ YÖNETEN, YÜRÜTMENİN BAŞI CUMHURBAŞKANI GÜVEN OYU ALAMADI”

Biliyorsunuz 64 milyonun üzerinde seçmenimiz var. 55 milyon 833 bin 172 seçmen oy kullanmış, bu oyların da 1 milyon 37 bin 103’ü geçersiz. Sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin 595 seçmen var. Geçersiz oylarla birlikte topladığımızda sandığa gitmeyen seçmeni 9 milyon 332 bin 698 seçmen iradesini ortaya koymamış… 28 Mayıs’taki seçim, çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti ve bu seçimin kazananı olmadı. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten, yürütmenin başı Cumhurbaşkanı güven oyu alamadı seçmenden, şimdi yeniden seçime gidiyoruz. Daha doğrusu yeni bir maça çıkılacak ve bu maç 0-0 başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin, özellikle gençler, özellikle kadınlar. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen milyonlarca seçmen, 1 milyonun üzerinde geçersiz oy kullanan seçmen, bu seçim çok daha basit iki aday küçük normal bir oy pusulası ve biz sağ taraftaki adaya oy verirken şuna da oy vereceğiz aslında; eşitliğe, özgürlüğe, adalete, kardeşliğe, liyakate, hakkaniyete, demokrasiye oy vereceğiz. Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz. Demokrasiye oy vereceğiz. Bugün maalesef liyakatsizliği, adaletsizliği, baskıları istikrar diye pazarlamak isteyen bir zihniyet var. Öyle ya bütün gücü bir kişiye verdiğinizde sonuç ortada, tablo ortada, ekonomik kriz ortada, eğitim, adalet, sığınmacılar, Türkiye’nin bütün temel sorunları daha da derinleşiyor. Neden? Çünkü bütün güç bir kişide toplanmış ve bunu istikrar diye pazarlamaya çalışıyorlar. Evet, 28 Mayıs’ta bunun kararını da verecek milyonlarca seçmen, bu adaletsiz düzen devam mı etsin, bu adaletsiz düzen değişsin mi? 28 Mayıs’ta iki aday var. Sağ taraftaki adaya oy vereceğiz ve demokratik hukuk devletini hep birlikte tesis edeceğiz. Tek adam rejimine değil demokrasiye oy vereceğiz. Türkiye’nin yarınını hep birlikte inşa edeceğiz.

“28 MAYIS’TA DEMOKRASİYİ HEP BİRLİKTE YAKALAYACAĞIZ”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Biz CHP olarak kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak, bizim temelimizde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk vardır. CHP’nin temelinde Kuvay-i Milliye vardır ve biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. 28 Mayıs’ta demokrasiyi, baharı, mutluluğu hep birlikte yakalayacağız çocuklarımızın geleceği için, gelecek nesiller için.”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek basın toplantısı düzenliyor <a href="https://t.co/Whf7QRy0ui">https://t.co/Whf7QRy0ui</a></p>&mdash; CHP

SİYASET, 17 Mayıs 2023 15:43

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Fatih Erbakan, İBB adayını çekmek için 3 şartını açıkladı

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Büyükekşi:  İki kulübümüze de geçmiş olsun

Büyükekşi: İki kulübümüze de geçmiş olsun

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

TFF'den istifa haberi geldi

TFF'den istifa haberi geldi

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Ersen Martin hayatını kaybetti

Ersen Martin hayatını kaybetti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması