Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı'n ret! Adaylığını açıkladı

SİYASET, 20 Mart 2023 15:34

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı konusuna Fatih Erbakan son noktayı koydu. Genel merkez önünde konuşan Erbakan, "14 Mayıs seçimlerine hiçbir ittifaka dahil olmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi. Erbakan ayrıca cumhurbaşkanı adayı olacağını da resmen ilan etti.

Fatih Erbakan'dan Cumhur İttifakı'n ret! Adaylığını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’na dahil olmayacaklarını açıkladı. Erbakan, “Müzakereler sonucunda, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerine, tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda, 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na başvurumu gerçekleştireceğim” dedi.

Fatih Erbakan, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’na dahil olmayacaklarını, seçime müstakil olarak gireceklerini söyledi. Kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olacağını duyuran Erbakan, şöyle konuştu:

“BUGÜN TÜRKİYE’NİN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN, ÜRETİME YÖNELİK TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONULMUŞSA, BİR ÇİVİ ÇAKILMIŞSA BUNDA ERBAKAN HOCA’MIZIN VE MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN İMZASI VAR”

“Bugün sizleri, Milli Görüş’ün karargahında, Yeniden Refah Partimizin genel merkezinde, merhum Erbakan Hoca’mızla, Milli Görüş davası ile özdeşleşmiş bu çok maneviyatlı mekanda, ikinci 40 yılın kahramanları olarak selamlıyorum. Sizleri, 21’inci asrın Erbakanları olarak selamlıyorum, ikinci 40 yılın kahramanları. Ve sizleri; sadıklar, samimiler, kardelenler ve bu hak davasının delilleri olarak selamlıyorum.

Merhum liderimiz Erbakan Hoca’mız, 1969 yılında Konya’da bu kutlu harekatı başlattı. Tek başına yola çıktı. ‘Bir çiçekle bahar olur mu’ diyenlere, ‘Evet, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ diyerek bu yolculuğu başlattı. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Tek başına baharı başlatan kişi olarak çıktığı bu yolculukta milletimizin, İslam aleminin, ülkemizin bütün insanları hayrına muazzam tarihi hizmetleri, başarıları gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi, hepinizin çok iyi bildiği gibi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’dır. O gün, Milli Görüş ruhuyla o barış harekatının emri verildi ve neredeyse 50 seneden beri Kıbrıs’ta bir kişinin dahi burnu kanamamaktadır. Bunun arkasından, 1976, 1977’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sanayileşme ve kalkınma hamlesini, istihdam hamlesini, Milli Görüş ruhuyla Erbakan Hoca’mız gerçekleştirdi. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, üretime yönelik, istihdama ve ihracata yönelik taş üstüne taş konulmuşsa, bir çivi çakılmışsa bunda Erbakan Hoca’mızın ve Milli Görüş’ün imzası var. Arkasından 1989’da Milli Görüş gömleği ile, Milli Görüş belediyeciliği ile yapılan efsane belediyecilik, hizmet… Halen daha, ‘belediyecilik’ dendiği zaman akla Milli Görüş’ün 1989 ve 1994’teki hizmetleri geliyor. Arkasından 54’üncü hükümet, dar gelirli kesimin refah seviyesinin, gücünün artırılması noktasında dünya şampiyonu olan bir hükümettir. Dünyanın başka hiçbir yerinde, bu kadar kısa sürede dar gelirlinin alım gücünün bu kadar yüksek oranda artırıldığı başka bir hükümet, başka bir ülke görülmemiştir. Hem memleketimiz hem de İslam alemi için yeni bir dünyanın, adil bir dünyanın, İslam birliğinin resmi ve somut adımı olarak D-8’in kurulması, 54’üncü hükümette Erbakan Hoca’nın efsane hizmetlerinden biridir.

“MİLLİ GÖRÜŞ SANCAĞI ASLA YERE DÜŞMEYECEKTİR”

Milletimize ve insanlığa bu hayırlı hizmetleri gerçekleştirmiş olan Milli Görüş davasının erleri olarak, 1969’da yola çıkarken taşıdığı aynı ruhla, aynı aşkla, aynı dava uğrunda, aynı heyecanla bugün de Yeniden Refah Partisi yoluna emin adımlarla devam etmektedir. 81 ilde ve 900’den fazla ilçede en güçlü teşkilatların kurulması, bütün il ve ilçe kongrelerinin o ilin, o ilçenin en büyük salonlarında muazzam katılım ile gerçekleşmesi, 81 ilde hanım ve gençlik teşkilatları, binlerce köy ve mahalle teşkilatı, 300 bine yakın resmi üye, 100 bine yakın sandık müşahidi ve iki tane büyük kongre… Bütün bu gerçekler, Yeniden Refah Partimizin 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi bir siyasi aktör olarak, çok ciddi belirleyici bir siyasi güç olarak girdiğinin açık göstergeleridir. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir. Yeniden Refah Partimiz, kurulduğu günden bu yana doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, yapıcı muhalefet anlayışı ile sadece eleştiren değil, aynı zamanda çözüm önerilerini, somut projelerini ortaya koyan, siyaset anlayışı ile Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeyen duruşuyla, siyaseti ticaret olarak değil ibadet olarak yapan kadroları ile çok kısa süre içerisinde milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur.

“14 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE, TÜM SEÇİM BÖLGELERİNDE HERHANGİ BİR İTTİFAKA DAHİL OLMADAN MÜSTAKİL OLARAK GİRME KARARI ALMIŞ BULUNUYORUZ”

Biz diyoruz ki projelerimiz hazır. Kaynak paketlerimiz hazır. Türkiye ile ilgili somut çözüm önerilerimiz hazır. İlk 100 günde bütün bakanlıklarda yapacağımız ilk 100 gün icraatlarımız hazır. Ve hepsinden daha önemlisi, makam ve rakam için, ihale ve koltuk için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır. 50 yıllık Milli Görüş tecrübemizle, altın yaldızlı referanslarımızla, kapı gibi iş bitirme belgelerimiz ile yeniden iktidara geleceğiz ve bu aziz milletin yüzünü yine Milli Görüş’le, yine refahla güldüreceğiz. Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz kapsamlı, teferruatlı istişareler ve müzakereler sonucunda, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerine, tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz.

"ADAY BAŞVURUMU BUGÜN YAPACAĞIM"

Yine Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda, 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na başvurumu gerçekleştireceğim. Bu süreçte Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı’na davet eden AK Parti yetkililerine de teşekkür ediyor, kendilerine seçim çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

TRT YAYINI KESTİ

Erbakan Cumhur İttifakı'nı 'desteklemeyeceklerini' açıklar açıklamaz TRT yayını kesti. Yayının kesilmesinden sonra Erbakan, cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtti.

O anlar sosyal medyada gündem oldu.

YSK’YA BAŞVURDU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Fatih Erbakan, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını, seçimlerde kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı.

Erbakan, basın toplantısının ardından, cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ya başvurdu. Başvuru sonrasında YSK binasının önünde açıklama yapan Erbakan, şunları söyledi:

“Bugün genel merkezimizin önünde de teşkilatlarımızla, üyelerimiz ile birlikte, genel merkez heyetimiz ile birlikte açıklamamızı yaptık. Geldiğimiz noktada, Yeniden Refah Partisi olarak, milletvekili seçimlerine, bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz, biraz evvel Yüksek Seçim Kurulu’muza başvurumu yaptım. Ülkemiz için, milletimiz için, bütün insanlık için bu adımlarımızın, bu kararlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Fatih Erbakan, bir gazetecinin “İkinci turda farklı farkı bir iş birliği yapmayı düşünüyor musunuz” sorusuna, “Bu konu, ikinci tura kalırsa eğer yetkili kurullarımız ile konuşulacak konular” diye yanıt verdi.

Erbakan, Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamamasının temel nedeninin ne olduğu sorusu üzerine ise “Onları zamanı geldiğinde teferruatlı olarak açıklarız. Şimdilik bu kadar ile yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde bir karar aldık, böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük” dedi.

 

SİYASET, 20 Mart 2023 15:35

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Büyükekşi:  İki kulübümüze de geçmiş olsun

Büyükekşi: İki kulübümüze de geçmiş olsun

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

TFF'den istifa haberi geldi

TFF'den istifa haberi geldi

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Ersen Martin hayatını kaybetti

Ersen Martin hayatını kaybetti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Özgür Özel Rize'de konuştu: ÇAYKUR işçisinin yanındayız

Özgür Özel Rize'de konuştu: ÇAYKUR işçisinin yanındayız