Erdoğan Toprak, 'AKP'nin sattıkları' listesini paylaştı, 87 sayfaya anca sığdı

SİYASET, 06 Kasım 2022 14:36

AKP, 20 yıllık iktidarı döneminde yaklaşık 64 milyar TL'si özelleştirmeden olmak üzere 124,9 milyar liralık satış yaptı.

Erdoğan Toprak, 'AKP'nin sattıkları' listesini paylaştı, 87 sayfaya anca sığdı

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı, PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak her hafta kamuoyu ile paylaştığı haftalık değerlendirme taporunda AKP'nin "satış" karnesini çıkardı.

Erdoğan Toprak, "2002’den bugüne 20’nci yılını dolduran AK Parti iktidarında, ülkenin fabrikaları, santralleri, limanları, madenleri, rafinerileri, yerli-milli ne var ne yoksa satıldı. Hazine ve devlet garantileriyle gelecek nesiller borçlandırılarak, ‘ekonomik bağımsızlığımız’ ipotek altına alındı. Türkiye, borç batağına sürüklendi" dedi.

 1986-2001 Özelleştirmeden Elde Edilen Gelir: 7,5 milyar dolar

 2002-2022 Özelleştirmeden Elde Edilen Gelir: 63,7 milyar dolar

Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa satan AK Parti iktidarının yerine hiçbir şey koyamadığını söyleyen Toprak, "Satılanlardan elde edilen gelirlerle yatırım ve istihdama dönük yeni adımlar atılmadı. Fabrikalar kapanırken 227 cezaevi daha açıldı. 2022’de cezaevi sayısı 383’e yükseldi.  Yapımı devam eden 36 cezaevi ile bu sayı 419’a ulaşacak" dedi.

Satılan ulusal varlıklardan elde edilen milyarlarca dolar buharlaşırken; işsizlik, enflasyon, cari açık, ithalat, iç ve dış borç yükünün arttığını ifade eden Erdoğan Toprak, "Halk yoksullaştı, hanelerde boş tencere devri başladı. Ekonomik kriz, Türkiye’nin bir numaralı gündemi oldu" dedi.

"Hazine arazileri-tarım ve orman alanları-sahiller-SİT kapsamındaki koruma alanlar satılıyor"

Toprak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarında; telekomünikasyondan enerjiye, ulaşımdan petro kimyaya, metalurjiden çimentoya, tarım ve gıda KİT’lerine kadar 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapıldı. Bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmadı. 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkul satıldı. Ülke kaynakları-birikimleri tüketilirken, 2002’den bugüne 20 yılda toplam 63,7 milyar dolarlık satış gerçekleştirilmesine rağmen Merkez Bankası rezervleri eksiye indi. Millete ait olan varlıklar hızla elden çıkarıldıktan sonra şimdi Cumhurbaşkanı kararlarıyla hazine arazileri-tarım ve orman alanları-sahiller-SİT kapsamındaki koruma alanları art arda satılıyor!"

İşte tam 87 sayfadan oluşan SATILANLAR listesi....

Toprak’ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

“İktidarın 2017’de düzenlediği Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’nda kabul edilerek kamuoyuna açıklanan eylem planı, beş yıldır hayata geçirilmedi. Buna karşılık vahim boyutlara ulaşan uyuşturucu ticaretinin ve kullanımının gündeme gelmesinden rahatsız olan iktidar, suç duyurularıyla başarısızlığını ve sorumluluğunu gizliyor.

2002’de iktidara geldiklerinde Türkiye’nin Sefalet Endeks Puanı 40 iken ekim ayı itibarıyla 95,1 puana çıktı. Türkiye’nin Sefalet Endeksi sıralamasında dünya birinciliğine yükselmesi, 20’nci yılını dolduran AK Parti iktidarının ayıbı ve yanlış ekonomi politikalarıdır.

İktidara bağlı TÜİK’in resmi rakamlarıyla bile ikinci sıradaki Arjantin’e 5,2 puan, üçüncü sıradaki Güney Afrika’ya 53,7 puan fark atarak ‘dünya sefalet birincisi’ olan Türkiye, ENAG’ın yüzde 185 oranında hesapladığı ekim enflasyonu baz alındığında ise 194,6’ya ulaşan puanıyla açık ara, hiçbir ülkenin erişemeyeceği sefalet rekorunun sahibi oluyor.

“TÜİK, ÜLKEDEN GÖÇ EDEN İNSANLARIMIZIN SAYISINI GİZLİYOR”

Ekimde başvuran 215 doktorla birlikte bu yılın 10 ayında yurt dışına gitmek isteyen doktor sayısı, 10 yıl öncesine göre 40 kat artarak 2 bin 153’e yükseldi. TÜİK, üç yıldır Uluslararası Göç İstatistiklerini yayınlamayarak ülkeden göç eden eğitimli, genç ve meslek sahibi insanlarımızın sayısını gizliyor. ‘Hedef 2023’ vizyonu boş çıkan iktidar, 2053 ve 2071 vizyonlarından sonra şimdi de içini doldurmak için herkese çağrı yaptığı Türkiye Yüzyılı ile 2123’e kadar iktidarda kalmayı ve yüz yıllık yeni vizyonunu, ‘Giderlerse gitsinler’ dediği kendi yurttaşlarıyla değil, 132 ülkeden Türkiye’ye akın eden yabancılarla kurmayı amaçlıyor.

“DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ GERÇEKLERİN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR”

Amasra maden faciasındaki gerçeklere yönelik en büyük dezenformasyonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı bilirkişi raporu ile kanıtlandı. Bu merkez, resmi dezenformasyon bülteni yayınlama ve gerçek dışı bilgileri topluma inandırma makinesine dönüştü. Yayınlanan ‘Dezenformasyon Bülteni’nin’ tümüyle ‘yalan ve dezenformasyondan ibaret’ olduğu, katliamın ağır ihmaller, yaşamsal uyarıların kale alınmaması sonucunda gerçekleştiği ve işçilerin göz göre göre ölüme gönderildiği, savcılık soruşturmaları ve bilirkişi incelemeleriyle kanıtlandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, dezenformasyonla mücadele adı altında propagandayla gerçeklerin üzerini örtüp halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına müdahale ediyor.

“DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTIŞI, EKİMDE YÜZDE 430’A YÜKSELDİ”

İktidarın ‘ihracatta rekor kırdık’ söyleminin safsatadan ibaret olduğu, Türkiye Yüzyılı’na 100 milyar doları aşan dış açıkla girileceği, Ekim 2022 rakamlarıyla kesinleşti. Dış ticaret açığı artışı, ekimde yüzde 430’a yükseldi. İthalat 10 ayda 300,5 milyar dolara, dış ticaret açığı 91,1 milyar dolara tırmandı. Geçen yılın eylül ayında ilan edilen ve tüm dünyanın Türkiye’yi imrenerek, gıpta ile izlediği öne sürülen modelin bir yılda ülke ekonomisini ve dış ticareti getirdiği nokta, söylenenlerin tam tersi. Ağır bir dış ticaret açığı, adeta patlayan ithalat, kelepir fiyatına düşen ihraç mallarına rağmen artış hızını kaybeden ihracatla birlikte ‘dış ticarette kriz’ tablosu. Kasım ve aralık aylarında daha da derinleşeceği gözlenen bu süreci, ihracatçının dövizine el koyarak, bankaları tehditle döviz mevduatlarını bozdurmaya ve Hazine tahvili almaya zorlayarak sürdürmeye çalışan iktidar, ülke ekonomisini bilerek batağa sürüklüyor.

“CUMHURBAŞKANI KARARLARIYLA HAZİNE ARAZİLERİ, KORUMA ALANLARI ART ARDA SATILIYOR”

2002’den bugüne 20’nci yılını dolduran AK Parti iktidarında, ülkenin fabrikaları, santralleri, limanları, madenleri, rafinerileri, yerli-milli ne var ne yoksa satıldı. Hazine ve devlet garantileriyle gelecek nesiller borçlandırılarak ‘ekonomik bağımsızlığımız’ ipotek altına alındı. Türkiye, borç batağına sürüklendi. AK Parti iktidarında, telekomünikasyondan enerjiye, ulaşımdan petrokimyaya, metalurjiden çimentoya, tarım ve gıda KİT’lerine kadar 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapıldı. Bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmadı. 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkul satıldı. Ülke kaynakları-birikimleri tüketilirken 2002’den bugüne 20 yılda toplam 63,7 milyar dolarlık satış gerçekleştirilmesine rağmen Merkez Bankası rezervleri eksiye indi. Millete ait olan varlıklar hızla elden çıkarıldıktan sonra şimdi Cumhurbaşkanı kararlarıyla Hazine arazileri, tarım ve orman alanları, sahiller, sit kapsamındaki koruma alanları art arda satılıyor.

“YÜZ BİNLERCE ÜRETİCİ ZİRAAT BANKASI’YLA KREDİ KARTI ANLAŞMASI İMZALAMAYA MECBUR EDİLİYOR”

Çiftçilere mazot ve gübre destek ödemesi, Ziraat Bankası’ndan kredi kartı almak ve kartı sadece bankayla anlaşmalı bayilerde kullanmak şartına bağlandı. Çiftçilerin kredi kartlarına yüklenecek destek ödemesini başka acil ihtiyaçları için kullanması yasaklanarak, yüz binlerce üretici Ziraat Bankası’yla kredi kartı anlaşması ve taahhütname imzalamaya mecbur ediliyor. Üç kuruşluk destek için üreticiye mağduriyet yaşatılıyor, eziyet ediliyor.

“MISIR, TÜRKİYE’NİN LİBYA’DAKİ SON GİRİŞİMLERİ NEDENİYLE TÜRKİYE İLE ‘HER TÜRLÜ NORMALLEŞME’ GİRİŞİMİNİ ASKIYA ALDI”

Mısır, Türkiye’nin Libya’daki son girişimleri ve bu ülkeye dönük politikaları nedeniyle Türkiye ile ‘her türlü normalleşme’ girişimini askıya aldıklarını açıkladı. Bu açıklamanın Suudi Arabistan devlet televizyonu El Arabiya’ya yapılmış olması, dolaylı şekilde iktidarın Suudilerle normalleşme hamlesinin kabul görmediğini gösteriyor. Bu gelişme, iktidarın U dönüşleriyle normalleşme hamlelerine karşılık Libya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı saflaşmanın, AB-ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile Mısır iş birliğinin BAE ve Suudilerden destek gördüğünü gösteriyor. Mısır Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına karşı Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü’nün suskunluğu bunu teyit ediyor.

“TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİNDE YENİ KRİZLERİN YAŞANMASINI VEYA KESİNTİYE UĞRAMASINI GÜÇLÜ İHTİMAL OLARAK ÖNGÖRÜYORUM”

İsrail’de eski Başbakan Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı, fanatik Siyonist partilerin ittifakı, seçimden zaferle çıkarak parlamento çoğunluğunu kazandı. Daha radikal-Siyonist partilerle ittifak yapan Netanyahu’nun atacağı adımlar, iktidarın İsrail ile başlattığı normalleşme adımlarını olumsuz etkileyebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası İsrail ile normalleşmeyi sürdüreceklerini ifade etse de Binyamin Netanyahu’nun koalisyon için iş birliği yaptığı fanatik dinci partilerin ve liderlerin, radikal Arap-İslam düşmanı siyasilerin baskısı altında olacağı açık. Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni krizlerin yaşanmasını, normalleşmenin yara alması veya kesintiye uğramasını güçlü ihtimal olarak öngörüyorum.”

SİYASET, 06 Kasım 2022 14:36

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Erdoğan: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Özgür Özel: Son kez uyarıyorum!

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan malum pankartlar için açıklama

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Özgür Özel: Bakanların İstanbul'da ne işi var

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

TFF, tartışma yaratan hakem toplantısının tamamını yayımladı!

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Cübbeli Ahmet hastaneye kaldırıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Sancaktepe’de CHP aleyhine sahte bildiri ve gazete dağıtıldı

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Defne ve Samandağ'da solun zaferi yakın

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Gökhan Yüksel’den İstanbul Ahbaz Kültür Derneği’ne ziyaret

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Cem Vakfı'nda nöbet değişimi yapıldı

Erkan Baş:  Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Erkan Baş: Solcuların birbiriyle tartışması dünyanın en gereksiz işi

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

Moskova saldırısında Türkiye bağlantısı

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

AKP'ye oy veren emekliden Erdoğan'a: Ben senin için arkadaşlarımla kötü oldum

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Moskova'da IŞİD saldırısı: Ölü sayısı artıyor, 11 kişi tutuklandı

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

MHRS randevularına düzenleme geliyor

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Turgut Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Fazlası da var

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsü açıklaması: Tayyip Bey soruşturma seçime kadar bitmesin istiyor

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

Özgür Özel, Deniz Zeyrek'le canlı yayında tartıştı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

İngiltere'de bir kadın, 6.3 milyar dolarlık Bitcoin akladı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Erdoğan'ın memleketinde CHP'li başkan adayının afişleri yırtıldı

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Pınar Damar cinayeti davasında karar çıktı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

Merkez Bankası yine faiz artırdı!

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

AYM'nin yeni başkanı belli oldu

Büyükekşi:  İki kulübümüze de geçmiş olsun

Büyükekşi: İki kulübümüze de geçmiş olsun

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

Kiralardan şikayet eden Hafize Gaye Erkan, Boğaz'da tatil yapıyor

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

ORC'den İstanbul'un 5 ilçesi için anket

TFF'den istifa haberi geldi

TFF'den istifa haberi geldi

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

Murat Kurum, "İmamoğlu ile yayına çıkar mısınız" sorusunu yanıtladı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

MAK Araştırma Ankara, İzmir ve Hatay’daki anketlerdeki son sonuçları aktardı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Özgür Özel: Erkan Baş'a Gökhan Zan'ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim

Ersen Martin hayatını kaybetti

Ersen Martin hayatını kaybetti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyareti

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Özgür Özel Rize'de konuştu: ÇAYKUR işçisinin yanındayız

Özgür Özel Rize'de konuştu: ÇAYKUR işçisinin yanındayız