banner16

Yomra Belediye Başkanı'na silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

İYİP'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a silahlı saldırının zanlısı ve azmettiricisi olduğu iddia edilen 2 kişi tutuklandı. 

14 Haziran 2021
Yomra Belediye Başkanı'na silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Trabzon'da Yomra ilçe belediyesinin İYİP'li Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık'a silahlı saldırının zanlısı 28 yaşındaki Halit A. (28) ile azmettiricisi olduğu iddia edilen Tolgahan K. bugün sevk edildikleri Trabzon Adliyesi'nde savcılıkta alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

İHA'nın haberine göre Halit A.'nın emniyetteki ifadesinde saldırıyı kendisinden para istediği ve alamadığı için gerçekleştirdiğini söylediği, savcılıktaki ifadesindeyse olayı Tolgahan K. ile planladıklarını itiraf ettiği belirtildi. Tolgahan K.'nin ise ifadesinde azmettirici olduğu yönündeki iddiaları reddettiği öğrenildi.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık 11 Haziran Cuma sabahı belediye binası önünde makam aracından indikten sonra bir kişi tarafından silahla ateş edilmişti. Bıyık saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Olayın ardından kaçan şüpheli Halit A. ile azmettiricisi olduğu ileri sürülen Tolgahan K. aynı gün yakalanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50