banner16

Almanya'da dindarların ülke nüfusuna oranı yüzde 55!

Almanya'da 2019 yılında 543 bin kişi kiliselerden kaydını sildirirken ülkede Hristiyanların oranı yüzde 55'e geriledi. 

26 Haziran 2020
Almanya'da dindarların ülke nüfusuna oranı yüzde 55!

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre; Alman Piskoposlar Konferansı'nın Cuma günü açıkladığı son verilere göre Almanya'da Katolik Kilisesine kayıtlı olanların sayısı 22 milyon 600 bine, nüfusa oranları ise yüzde 27,2'ye gerilemiş oldu. Protestan Kilisesine bağlı 20 cemaate kayıtlı olanların sayısı ise 20 milyon 700 bine, nüfusa oranları da yüzde 24,9'a düştü.

Kiliseden ayrılmaların yanı sıra ölümler de hesaplandığında Katolik ve Protestan kiliseleri bir yılda yaklaşık 400'er bin üye kaybetmiş oldu.

MÜSLÜMANLARIN ORANI YÜZDE 5,6

Böylece 83 milyon 100 bin nüfuslu Almanya'da iki büyük kilisenin yanı sıra Ortodoks ve diğer mezheplere bağlı Hristiyanlar da eklendiğinde Hristiyanların toplam nüfusa oranı yüzde 55'e geriledi. Nüfusun geri kalanında en büyük bölümü yüzde 45 ile hiçbir dine mensup olmayanlar oluşturuyor. Müslümanların oranı yüzde 5,6 olarak tahmin edilirken Yahudilerin sayısı 100 bin ile nüfusun yüzde 0,1'ine denk geliyor.

İbadet için kiliseye gidenlerin sayısında da azalma kaydedildi. Katolikler arasında Pazar ayinlerine katılanların oranı yüzde 9,1'e gerilerken kilise nikahı yaptıranların sayısı 2018'deki 42 bin 800'den 2019'da 38 bin 537'ye düştü.

Şimdiye kadar kiliselerden ayrılmalarda rekor, çocuklara yönelik taciz skandalının patlak verdiği 2014 yılında kaydedilmişti. O dönem bir yıl içinde 218 bin kişi kiliseden kaydını sildirmişti. 2018 yılı Eylül ayında piskoposlukların açıkladığı araştırma sonuçları, 1946-2014 yılları arasında Almanya çapında 3 bin 677 kişinin cinsel tacize maruz kaldığını ortaya koymuştu.

"KİLİSE KAYBEDİLEN GÜVENİ GERİ KAZANMAK ZORUNDA"

Alman Piskoposlar Konferansı Başkanı Georg Bätzing, gelişmeden dolayı duyduğu endişeyi dile getirerek bugün açıklanan rakamların olumlu gösterilecek bir yanı bulunmadığını söyledi. Bätzing, "Kiliselerden ayrılanların sayısı, kilise üyeleriyle kilise topluluğunun inanç dünyası arasındaki yabancılaşmanın daha da güçlendiğini gösteriyor" dedi.

Georg Bätzing, "Kilise günümüz insanına ulaşmak için doğru dili kullanıp kullanmadığını kendine sormalıdır. Kilise, inanılırlığına yönelik büyük güven kaybını, şeffaflık ve dürüstlük yoluyla geri kazanmak zorundadır" diye konuştu.

DÜNYADA YÜZDE 6'LIK BÜYÜME

Vatikan'ın Mart ayında açıklanan son resmi verilerine göre Katolik Kilisesi dünya çapında ise büyümeyi sürdürüyor. Buna göre 2013-2018 yılları arasında dünyadaki Katoliklerin sayısı yüzde 6'lık artışla 1 milyar 329 milyona yükseldi.

Katoliklerin nüfusa oranı Amerika kıtasında yüzde 63,7, Avrupa'da yüzde 39,7, Afrika'da yüzde 19,4 ve Asya'da yüzde 3,3 olarak kaydedildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 4'ÜNCÜ EKONOMİSİ

Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'yi yaklaşık 13,4 trilyon dolarla Çin, yaklaşık 5 trilyon dolarla Japonya, 4 trilyon dolarla Almanya ve 2,8 trilyon dolarla ise İngiltere takip ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.