banner16

Kılıçdaroğlu, Peker'in iddialarına ilişkin yargıya seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. 

08 Haziran 2021
Kılıçdaroğlu, Peker'in iddialarına ilişkin yargıya seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına, “Hangi partiden olursa olsun, partilerin seçmenleri gözünü bize dikmiş durumda. Türkiye'yi bu bataklıktan çıkaracağız. Kimse kimseye düşman gözüyle bakmamalı. Bu bataktan Türkiye'yi çıkaracağız” sözleriyle başladı.

Kastamonu'nun ilçesi İnebolu'da 9 Haziran'da yapılacak törenlerin, 8 Haziran'a alınmasını eleştiren CHP lideri, “Her toplumun bir tarihi vardır ve siyasetçiler gereğini yaparlar. Siyasetçiler tarihi çarpıtmazlar. İnebolu'yu biliyoruz, Kastamonu'nun şirin bir ilçesi. İstiklal Yolu'nu da biliyoruz. İnebolu'nun tarihimizdeki değerini de biliyoruz. TBMM kararıyla 9 Nisan 1924'te İstiklal Madalyası verilmiştir. Ancak bu yıl 9 Haziran'ı 8 Haziran'a aldılar niçin; bakanın programı müsait değilmiş. 9 Haziran'ı 8 Haziran'a alıyorlar. Ben bunu Kastamonuluların vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.

MELİH BULU'YU İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Boğaziçi Üniversite Rektörü Melih Bulu'ya eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, "İstifa et" çağrısında bulundu. "Demokrasiden söz ediyoruz, üniversitelerin özerkliğinden söz ediyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Üniversiteler bilim ürettiğinde Türkiye katma değeri yüksek ürünler üretmeye başlar diyoruz. Boğaziçi'ne malum bir kayyum rektör atadılar. Sen, o üniversiteye bırak rektör olmayı, orada hoca bile olamazsın. Kardeşim sende onur varsa istifa et. İstifa et ya. Neden istifa etmiyorsun? Hocaların görevine son veriyor, hangi mantıkla? Üniversitenin rektörü bilime düşman olur mu? Rektör bilime düşman, bilim insanına düşman."

"PARTİ KAPATMAYI DOĞRU BULMUYORUZ"

HDP’nin kapatılması tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin var olduğu, savunulması gerektiği bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız. Parti kapatmaya yönelik her eylemi doğru bulmuyoruz. Bir siyasi partiyi beğenmesek bile onun düşüncelerine ortam yaratmalıyız” dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP demek demokrasi demektir. Bu ülkeye kendi özgür iradesiyle çok partili hayatı getiren parti CHP'dir. Dünyada başka örneği yoktur. Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Siyasi partiler ise demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Demokrasinin var olduğu bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet, baskı uyguluyorlarsa kapatın. Zaten savcı harekete geçer. Partinin yöneticileri eline silah alıyorsa eyvallah. Ama savcı siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir, demokrasiyi yok ediyorsunuz demektir. Düşünceyi ifadeden korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman demokrasiyi getirmiş olursunuz. Siz siyasi partileri düşman olarak görüp, küçük ortağın büyük ortağı esir aldığı bir ortamda bunu yapacaksın diye savcılar harekete geçiyorsa orada demokrasi yoktur.”

"NEREDE BU SAVCILAR?"

Kılıçdaroğlu Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili de yargıya yüklenerek, “Nerede bu savcılar? Ben konuşunca 24 saat bile sürmüyor harekete geçiyorlar; lağım basmış, yolsuzluklar diz boyu, bir Allah’ın kulu kalem bile oynatmıyor” ifadelerini kullandı.

İktidarla mafyanın devleti ortak şekilde yönettiğini söyleyen CHP lideri, Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağının mafya olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Yeraltı dünyasının önemli bir aktörü açıklamalarda bulunuyor. Gazeteler, televizyonlar tartışıyor. Tık yok iktidar sahibinden. Niye yok? Sen her konuda konuşuyordun. 'Dış güçlerin oyunu bu' diye millete satıyorlar. 19 yıldır sen iktidarda değil miydin? 19 yılın sonunda Türkiye'yi dış güçlerin oyuncağı eline sen getirmedin mi? Gerekçe bile bulamıyorlar. İstifa diye bir müessese var. Onurlu insanlar için... Devletin hazinesini mafya ile el ele olacaksın, tezgahı kuracaksın, belli yerlere çökeceksin, rantını alacaksın. 21. yüzyılın Türkiye'sinin geldiği nokta bu. İktidar sahipleri ile mafya ortak devleti yönetiyorlar. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır. Mafya bozuntuları için özel kanun çıkartmadılar mı? Gidip mafya bozuntusunun önünde el pençe durmadılar mı? İçişleri Bakanı açıkça Saray'ı tehdit ediyor, 17-25'den söz ediyor, para kasalarından söz ediyor. Bir siyasi ayda 10 bin dolar para alıyor diyor. Tık yok. Kim bu?"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.