banner16

DSÖ, koronavirüs varyantları için yeni isim önerdi

Koronavirüs varyantlarının Yunan alfabesindeki harflerle adlandırılması için DSÖ'den öneri geldi. Varyantlara, Alpha, Beta, Gama ve Delta isimlerinin verilmesi tavsiye edildi. 

01 Haziran 2021
DSÖ, koronavirüs varyantları için yeni isim önerdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) varyantlarının Yunan alfabesindeki harflerle adlandırılmasını önerdi.

Euronews Türçe'de yer alan habere göre, örgüt bu yeni uygulama ile hem karmaşık harf ve sayılardan oluşan varyant kodunun özellikle bilimsel olmayan tartışmalarda yarattığı karmaşanın, hem de ilk tespit edildiği ülkelerin damgalanmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtti.

DSÖ'nün Covid-19 teknik heyet lideri Maria Van Kerkhove, yeni isimlerin bilimsel çalışmalarda ve araştırmalardaki bilimsel adların yerine geçmeyeceğini vurguladı.

DSÖ'nün önerdiği yeni isimler şöyle:

Alpha: İngiltere, Kent varyantı - B.1.1.7 - 20I/501Y.V1 - VOC 202012/01

Beta: Güney Afrika varyantı - B.1.351 - 20H/501Y.V2

Gama - Brezilya varyantı - P.1 - P.1 20J/501Y.V3

Delta - Hint varyantı - B.1.617

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.