banner16

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina’ya gitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya'daki temaslarının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. Çavuşoğlu, bu akşam Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın vereceği yemeğe katılacak. 

31 Mayıs 2021
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina’ya gitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle görüşmesinin ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ulaştı.

Bakan Çavuşoğlu, ziyaret kapsamında bu akşam Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın vereceği yemeğe katılacak.

Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Dendias ile yapacağı görüşmede ise gündemin, Türkiye-Yunanistan ilişkileri, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki gelişmeler ve "Yunanistan'ın Türk azınlığa yönelik tutumu" olması bekleniyor.

Çavuşoğlu'nun pazartesi günü de Yunanistan Başbakanı Konstantin Miçotakis ile görüşmesi öngörülüyor.

“ÇATIŞMA YERİNE İŞBİRLİĞİ”

Yunan "To Vima" gazetesine mülakat veren Çavuşoğlu, Batı Trakya ve Atina'yı kapsayan Yunanistan ziyareti vesilesiyle iki ülke ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki iyi komşuluk ilişkileri konusunda her zaman iyimser olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “İki komşu olarak aynı coğrafyada yaşamaya mahkûmuz. Bu nedenle ilişkimizi çatışma yerine iş birliği ile tanımlamalıyız. Kaderimizi ve ileriye giden yolu belirlemek bizim elimizde” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Yunanistan'da yapacağı temasların, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında NATO Zirvesi'nde yapılacak toplantıya zemin hazırlamaya hizmet edeceğini belirterek, ikili ilişkilerde ‘sürdürülebilir yapıcı diyaloğun’ önemine dikkati çekti.

Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Dendias ile 15 Nisan'da Ankara'da görüşmüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.