banner16

Zincir marketlere yeni düzenleme yolda

Küçük esnafı korumak için harekete geçilen düzenleme kapsamında zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Bulvar üzerinde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 kilometre olacak. 

31 Mayıs 2021
Zincir marketlere yeni düzenleme yolda

Bakanlık temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilgili milletvekilleri önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında bir toplantı yapacak. Konu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, hükümetin düzenlemeye ilişkin hazırlıklarını tamamlamasının ardından düzenleme daha sonra Meclis gündemine taşınacak. Düzenlemenin AK Parti grubunda ele alınıp yasalaştırılması bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ İÇİN 2 FORMÜL MASADA

Düzenlemede öne çıkan başlıklardan biri zincir marketlerin çalışma saatleri. Bu kapsamda küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak.

Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması formülü de gündemde. Ancak AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması formülünün corona virüs tedbirleri kapsamında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir süre daha ertelenebileceği üzerinde duruluyor.

Öte yandan, yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.