banner16

İzzettin Doğan: Yakında Helsinki Yurttaşlar Meclisi (Derneği), Alevilik Meselesini Dünya Kamuoyuna Taşıyacak

 

27 Mayıs 2021
İzzettin Doğan: Yakında Helsinki Yurttaşlar Meclisi (Derneği), Alevilik Meselesini Dünya Kamuoyuna Taşıyacak

Cem Vakfı Kurucu Başkanı ve Alevi Vakıflar Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, hükümeti uyararak, Alevilerin bugüne kadar haklarını vermeyen, bu konudaki AİHM kararlarını yok sayan, her türlü iyi niyet dileklerine kulaklarını tıkayan ve bugün mafya ilişkileriyle anılmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm dünyada Alevilerin haklarını vermeyen bir devlet olarak nitelendirileceğini söyledi.

Prof. Dr. İzzettin Doğan bugün, Cem Vakfı Genel merkezi, Koca Ahmet Yesevi Cemevi'nde, Cem Vakfı İstanbul Şube başkanları ve dedelerini bir araya getiren toplantıda konuştu.

Alevi Önderlerden İzzettin Doğan, dünyada Türkiye'nin öneminin her daim mevcut olduğunu ama bugünkü devlete hakim olan zihniyetin Türkiye'nin değerini yitiren bir zihniyeti temsil ettiğini dile getirdi.

İzzettin Doğan toplantıda şunları dile getirdi:

Eğer Alevi kimliğine sahip kişilerin evlerine çarpı işareti konulmasına rağmen suçlular yakalanmıyorsa, Alevi kimlikli bir kişi emniyet müdürü, vali yapılmıyorsa bu bu ülkede yapılan açık bir ayrımcılıktır, insan hakları ihlalidir.

Devlet inançlar konusunda her türlü imkanı Diyanet İşleri Başkanlığı'na aktarırken; Aleviler, tüm vatandaşlık yükümlülüklerini yerine getirirken, bu ülkede bir vatandaşın sahip olması gereken haklarından yararlanamıyorlar.

Bunu bu çağda dünyanın hiçbir topluluğuna anlatamazsınız, artık bu devir bitecektir.

Dünyadaki en önemli silah oy silahıdır. Türkiye'dekiler, Aleviler bu silahı iyi kullanacaktır.

Türkiye AİHM. Mahkemesi'nin 9. Madde kararını uygulamıyor. Avrupa Konseyi 47 devletten oluşur. Dışişleri kendi aralarında toplanıyorlar, Türkiye'nin Aleviler konusunda hiçbir adım atmadığını görüyorlar. 5 yıl geçmesine rağmen Türkiye bu konuda tek bir adım atmamıştır. Ama artık yolun sonuna gelinmiştir.

Ama yakında bu konu dünya kamuoyuna aktarılacaktır.

Bu konuda tazminat da bir karardır. Daha önemlisi ise Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu kararları çok önemlidir. Siz gidip Araplarla mı, başka bir topluluğa mı gideceksiniz, o sizin sorununuzdur, der.

47 ülkenin bulunduğu bu konseyde Türkiye hakkında ihraç kararı verilebilir.

Herkes aklını başına almalıdır, siz vatandaşlara huzursuzluk yaşayamazsınız.

Aleviler haklarını ısrarla vermeyen devleti mahkum ettirip, hatta gerekirse 50 yıl geriye doğru götürerek haklarını alacaklardır.

Görüşlerimizi Cem Vakfı tüm şubelerini toplayarak ilk önce onlara aktaracağız.

Ocakları tespit edip, onların görüşüne baş vuracağız. Alevîlik her şeye rağmen bugünlere dedeler sayesinde gelmiştir.

Alevilerin haklarını vermeme konusunda alınacak

tüm bu konuları kamuoyuna mal etmek için, bu Yolu bugüne getiren dedeleri, babaları, Nusayri, Mevlevî inanç önderlerini, 20 ülkeden temsilciler, enstüti temsilcileriyle uluslararası bir büyük toplantı yapıcağız.

İslam dendiğin zaman, Arap uygulamasını değil, Türk kavimlerinin uyguladığı Yunusların, Hacı Bektaşların, Mevlanaların uyguladığı İslam anlayışıdır.

Tüm dünyaya bunu göstereceğiz.

(Ayhan Aydın)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.