banner16

NASA'dan İstanbul paylaşımı: Selam İstanbul. Parlıyorsun!

 

27 Mayıs 2021
NASA'dan İstanbul paylaşımı: Selam İstanbul. Parlıyorsun!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), sosyal medya platformu Instagram üzerinden İstanbul'a ait bir uydu görüntüsü paylaştı.

"Hey İstanbul, parlıyorsun!" ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafın 10 Mayıs 2021'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) çekildiği bilgisine yer verildi.

NASA önce "Türkiye'nin başkenti" ifadeleriyle fotoğrafı paylaşırken dakikalar içinde silinen paylaşım, "Türkiye'nin şehirlerinden biri" ifadeleriyle değiştirilerek tekrar paylaşıldı.

NASA'nın Instagram hesabında paylaştığı fotoğrafta şu ifadeler yer aldı:

"Selam İstanbul. Parlıyorsun!

İstanbul Boğazı ve Haliç'in ikiye böldüğü Türkiye'nin şehirlerinden birinin gece ışıklarına bir göz atın! Bu görüntü, 10 Mayıs 2021'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (@ISS) Karadeniz'in 263 mil yukarısında yörüngede dönerken çekildi.

Eğlenceli gerçek: Bu @ NASAAstronauts görselleri sadece estetik amaçlı değil. Onları bilim için de kullanıyoruz! Fotoğraflar, kentsel büyüme ve rezervuar inşaatı gibi insan kaynaklı değişikliklerden kasırgalar, seller ve volkanik patlamalar gibi doğal dinamik olaylara kadar gezegenin zaman içinde nasıl değiştiğini kaydediyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.