banner16

Şampiyonlar Ligi finali Porto'da oynanacak

İngiltere hükümetinin Türkiye'yi kırmızı kategoriye alması ve UEFA'ya baskısı sonrasında Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınıp Portekiz'in Porto şehrine taşındı. 

14 Mayıs 2021
Şampiyonlar Ligi finali Porto'da oynanacak

UEFA’dan yapılan resmi açıklamaya göre, İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz’in Porto şehrine alındığı bildirildi.

İngiltere hükümetinin Türkiye'yi kırmızı kategoriye alması ve UEFA'ya baskısı sonrasında Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınıp Portekiz'in Porto şehrine taşındı.

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'da yapılması planan Şampiyonlar Ligi finali hakemlerini açıklarken organizasyonun Türkiye'den alınacağı kararı da bugün duyurulacak. Dünkü UEFA açıklamasında, "Maçın 29 Mayıs Cumartesi günü 21.00'de oynanması planlanıyor ve mekan kısa süre içinde onaylanacak" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada 29 Mayıs'ta Manchester City ile Chelsea arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finaline 44 yaşındaki Antonio Mateu Lahoz'un atandığı kaydedildi.

KUZU KUZU GELİP OYNAYACAKLAR

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz. Bu maç inşallah 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak. Sağlık, güvenlik, ulaşım her türlü tedbirler alınmış, planlanmış durumda. İki tane İngiliz takımının tarihi bir finali olacak. Manchester City aynı zamanda İngiltere'nin şampiyonu, Chelsea de önemli bir takım. Real Madrid gibi bir dünya devini yenerek finale kaldılar. Sportif anlamda çok güzel bir maç izlettirecekler. Seyircili maç olacağı için. Dünya uzun süredir böyle bir tabloyu özlemişti. Stadımız çok güzel. Zemini olsun, giriş çıkış, bütün şartlar tamamen sağlık kurullarına uygun şekilde planlanmış durumda. Her türlü tedbiri aldık" diye konuşmuştu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.