banner16

Ankara Barosu'ndan TFF hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, kulüpleri İtalya’da bulunan Gallavotti Bernardini & Partners hukuk firması ile anlaşmaya teşvik eden Türkiye Futbol Federasyonu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

12 Mayıs 2021
Ankara Barosu'ndan TFF hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu, kulüplerin belirli bir hukuk firması ile anlaşmaya teşvik edilmesinin suç olduğunu belirterek, TFF yönetiminin “görevi kötüye kullanma” ve Avukatlık Kanunu’na muhalefetten yargılanmasını istedi.

Barodan yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu girişimi, Avukatlık Kanunu’nun 35, ve 48. Maddelerine ve aynı zamanda TCK’nın 257. Maddesine aykırı olduğundan, ilgililer hakkında kamu davası açılması istemi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmuştur” denildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında yapılan suç duyurusunda, “(Avukatlık Kanunu’nda) Avukata iş sağlamak, aracılık yapmak açıkça suç olarak düzenlemiştir. Üstelik bu işi yapanların memur olması hali, nitelikli hal olarak düzenlenmiştir” ve “Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına aykırıdır” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.