banner16

18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi TBMM'ye sunuldu

AK Parti milletvekilleri, 18 yaş altı vatandaşların Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamına alınmasına yönelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. 

11 Mayıs 2021
18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi TBMM'ye sunuldu

AK Parti milletvekilleri, 18 yaş altı vatandaşların Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

Yeni ekonomi paketinde neler var?

- 18 yaşından küçükler bireysel emeklilik sistemine dahil edilecek, (Ebeveynleri 18 yaş altı için BES hesabı açabilecek)
- Emeklilik hizmeti kuruluşunun birikimlerinin BES'e aktarımına imkan,
- Küçük ölçekli firmalara kredi garanti fonu destekli kredi, (İstihdam şartıyla destekten yararlanılacak)
- Orta vadeli program ve orta vadeli mali plan tek belge olacak,
- Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Finansal İstikrar Komitesi olarak yapılandırılacak
- Çek düzenlemesi (31 Mayıs'a kadar karşılığı olan çeklere ödeme yapılabilecek)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.