banner16

İngiltere ve Fransa Türkiye'den gelişlerde zorunlu karantina uygulayacak

İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil ediyor. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi. Fransa ise salgın nedeniyle yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye'yi ekledi. 

08 Mayıs 2021
İngiltere ve Fransa Türkiye'den gelişlerde zorunlu karantina uygulayacak

İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" ekleneceğini açıkladı. Fransa ise yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye'yi ekledi.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafını da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.

İngiltere, bu uygulamayı farklı varyantların ülkeye girişini engellemek adına yaptığını söylüyor. Kırmızı listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi'nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesine göre belirleniyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiliz taraftarların Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini söyledi.

Grant Shapps, İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA arasında görüşmelerin sürdüğünü, finalin İngiltere'de oynanabileceğini ancak bu konuda son kararı UEFA'nın vereceğini belirtti.

İNGİLTERE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'nin 12 Mart'tan itibaren seyahat yasağı listesine ekleneceğini bildirdi.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Seyahat uyarısı: Türkiye, 12 Mayıs'tan itibaren İngiltere'nin kırmızı seyahat yasağı listesine eklenecek. Karar, en son bilimsel verilere ve pek çok uzmanın halk sağlığı tavsiyelerine dayanılarak alınmıştır" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"12 Mayıs Çarşamba 04:00'ten (İng. saati) itibaren, son 10 günde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britanya, İrlanda & üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerekecek.

Son 10 gün içinde Türkiye'de bulunmuş veya Türkiye üzerinden geçiş yapan diğer ziyaretçilerin İngiltere'ye girişi reddedilecektir."

OTEL KARANTİNASINDAN KAÇINMAK İSTEYENLERE KÖTÜ HABER

İngiltere'nin koronavirüs önlemleri kapsamında 'kırmızı liste'ye aldığı vaka sayısı yüksek ülkelerden seyahat edenler, otelde karantina uygulamasından kaçınmak için Türkiye üzerinden uçuş yaptığı ortaya çıkmıştı.

BBC'den Sue Mitchell'in haberinde, Türkiye'nin 40 ülkenin yer aldığı listede bulunmadığı belirtilmiş ve bu ülkelerden İngiltere'ye gidecek yolcular, İngiltere'de otelde karantina için ödeyecekleri kişi başına 1.750 sterlin masraftan kaçınmak için önce İstanbul'daki bir otelde konaklayıp, uçuşuna oradan devam ettiği aktarılmıştı.

Haberde, "İstanbul'dan gelen yolcuların ise İngiltere'ye varışlarında evde karantina olması gerekiyor" bilgisi paylaşılmıştı.

İngiltere'nin son kararı ile birlikte Türkiye'den gidenler de artık yaklaşık 1.750 sterlin maliyeti olan 10 günlük karantinaya girmek zorunda kalacak.

FRANSA 'KARANTİNA ZORUNLULUĞU' LİSTESİNE TÜRKİYE'Yİ EKLEDİ

Fransa, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye dahil 7 ülkeyi ekledi.

AA'nın aktardığına göre başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Fransa'ya gelen yolculara da 10 gün karantinanın zorunlu hale geldiği belirtildi.

Uygulamanın yarın geceden itibaren geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, bu ülkelerden gelen yolcuların son 36 saat içinde Covid-19 testi yaptırması ve karantinada kalacakları yeri yetkililere bildirmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin yerel saatle 10.00-12.00 arasında dışarı çıkmasına izin verileceği aktarıldı.

Fransa daha önce Brezilya, Hindistan, Şili, Güney Afrika ve Arjantin'den gelen yolculara karantina zorunluluğu getirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.