banner16

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB detaylı 1 Mayıs programını açıkladı

Geçtiğimiz çarşamba günü 1 Mayıs programını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB kutlama ve anmaların ayrıntılarını da duyurdu. 

27 Nisan 2021
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB detaylı 1 Mayıs programını açıkladı

1 Mayıs 2021 kutlama ve anmalarına ilişkin program DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının katılımıyla 21 Nisan 2021 Çarşamba günü duyurulmuştu.

Bu kapsamda işyerlerindeki 1 Mayıs etkinliklerinin 26 Nisan 2020 itibarı ile başladığı belirtildi.

 

"Her gün 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs” sloganıyla gerçekleştirilecek kutlama ve anma programının detayları şu şekilde açıklandı:

-29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 11:00'de İstanbul Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlenecektir. 1 Mayıs'ta yitirdiklerimiz için diğer anma törenleri saat 12:00'de Şişhane'de, 13:30'da Kadıköy'de gerçekleştirilecektir.    
-29 Nisan 2021 Perşembe günü Taksim'deki anma töreniyle eşzamanlı olarak Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda pandemi koşullarına uygun biçimde kitlesel basın açıklamaları ve işyerlerinde kutlamalar gerçekleştirilecektir.
-30 Nisan 2021 Cuma günü "tam kapatma” adı verilen "önlemlere” rağmen virüsle burun buruna çalışmaya zorlanan işçiler, işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını sürdürecek ve pandemi önlemlerinde sınıf ayrımcılığını protesto edecektir.
-Zorunlu iş kolları dışında işçilerin, emekçilerin büyük bir bölümünün çalışmadığı 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye, pandemiye karşı mücadele ayrımcılığı ve halka gelir güvencesi sağlanmamasını protesto etmeye çağırıyoruz.

Herkese sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için aklın ve bilimin emrettiği tedbirlerin alınması talebiyle 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 21:00'de herkesi bulunduğu her yerden "ses vermeye” çağırıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50