banner16

Adalet Bakanlığı'ndan Joe Biden açıklaması

Adalet Bakanlığı, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" açıklamasında bulundu. 

26 Nisan 2021
Adalet Bakanlığı'ndan Joe Biden açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan mesajında "Ermeni soykırımı" ifadesini kullandı. İstanbul'dan 'Konstantinopolis' olarak söz eden Biden böylece, Reagan'dan sonra Ermeni soykırımı ifadesini dillendiren ilk ABD başkanı oldu.

Dışişleri Bakanı'ndan Diyanet İşleri Başkanı'na kadar iktidar kanadı, Biden'a tepki gösterdi. Muhalefet ise Biden'ı kınamakla birlikte iktidarın dış politikadaki yanlışlarına dikkat çekti. Öte yandan Ermenistan, açıklamadan dolayı 'memnuniyet duyduğunu' ifade etti.

Son olarak Adalet Bakanlığı, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.