banner16

CHP’li Bakan Hayvan Hakları Yasası’nı hatırlattı: “Neyi bekliyorsunuz?

Kamuoyunun uzun süredir beklediği ‘Hayvan Hakları Kanunu’ bir türlü Meclis gündemine gelemedi. Tüm siyasi partilerin uzlaşısıyla çalışan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, raporunu tamamladı, önerilerini açıkladı. 

19 Nisan 2021
CHP’li Bakan Hayvan Hakları Yasası’nı hatırlattı: “Neyi bekliyorsunuz?

CHP’li Bakan’ın açıklaması şu şekilde: “Hayvan Hakları Kanunu için kamuoyunda yüksek beklenti, tüm siyasi partilerde de uzlaşı var. AKP, bütçe görüşmelerinden sonra 2021’nin başında yasayı getireceklerini açıklamıştı. Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ocak ayında ‘gündemin ilk sıralarında’ demiş, Özlem Zengin ise şubat başında ‘2 hafta içinde Meclis’e sunacağız’ açıklamasını yapıştı. Haftalar geçti, aylar geçti, Mayıs’a geldik, hala hareket yok. Havyana şiddet vakası ya da hak ihlali olayları gündeme gelince, yasa akıllarına geliyor. Toplumsal tepki dinsin diye çıkıp ‘ha getirdik ha getiriyoruz’ açıklaması yapıyorlar.

Birkaç gün konuşuyoruz, sonra gündemden düşüyor. Ne olması gerekiyor bu yasayı çıkarmamız için? Tüm partiler mutabık, getirseler bir günde oybirliğiyle Meclis’ten geçireceğiz. Hem toplumdaki beklentiyi karşılamış hem hayvanları koruma altına almış olacağız hem de yıllardır bir türlü yapılamayanı 27. dönem milletvekilleri olarak hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Meclis’te acil bir gündem de yok. Neyi bekliyorsunuz? Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.