banner16

Çavuşoğlu: Mayıs başında bir heyet Mısır’a gidecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Mısır, Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek” dedi. ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi gönderme kararından geri dönmesine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, "ABD sözlü olarak dün bize ulaşarak geçişleri iptal ettiğini söyledi, yazılı bildirim gelmedi" ifadesini kullandı. 

15 Nisan 2021
Çavuşoğlu: Mayıs başında bir heyet Mısır’a gidecek

NTV’de konuşan ve ilişkilerin en gergin olduğu dönemde “Mısır halkı bizim kardeşimizdir” dediklerini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mısır bölgemiz için de önemli bir ülke. Mısır'ın istikrarı, ekonomik kalkınması herkes için faydalıdır. Mayıs başında Türkiye'den bir heyet Mısır'a gidecek. Bakan yardımcıları düzeyinde bir görüşme olacak.”

Çavuşoğlu, Yunanistan’la yaşanan gerilime de değinerek, “Yunanistan'la tüm sorunlarımızı konuşmaya hazırız. Dendias'ın ziyareti memnuniyet verici. Samimi bir görüşme olacak” dedi.

‘ABD, YAZILI BİLDİRİM YAPMADI’

Karadeniz’deki gerilimi ve ABD’nin ‘gemi’ kararını da değerlendiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Eğer gemiler bugün geçmezse, 15 gün önceden bildirim süreci tekrar başlamış olur. ABD sözlü olarak dün bize ulaşarak geçişleri iptal ettiğini söyledi, yazılı bildirim gelmedi. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında taraf tutmuyor. İkisinin arasındaki krizlerin sorumlusu Türkiye değildir. Türkiye, hem kıyıdaş hem de kıyıdaş olmayan ülkeler için Montrö’yü harfiyen uyguluyor. Rusya’nın veya herhangi bir ülkenin bundan endişesi olmaması lazım.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.