banner16

İmamoğlu'ndan 'pandemi tedbirleri' açıklaması: Birçok hamlede geç kalıyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklanan yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Ne yazık ki birçok hamlede geç kalıyoruz" dedi. 

15 Nisan 2021
İmamoğlu'ndan 'pandemi tedbirleri' açıklaması: Birçok hamlede geç kalıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Ne yazık ki birçok hamlede geç kalıyoruz. Şu anda da yaşanan buna benzer bir durum" dedi.

İBB, tamamlandığında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçecek 12 duraklı Ataköy-İkitelli hattının 3 istasyonluk bölümünü hizmete açmaya hazırlanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet; Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi istasyonlarını kapsayan test sürüşüne katıldı. Test sürüşünde İmamoğlu’na Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP Grupbaşkanvekili Doğan Subaşı, İYİ Parti Grupbaşkenvekili İbrahim Özkan ve İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar eşlik etti.

Hattın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlatılan test sürüşünde; İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy, İmamoğlu ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.

Kısmi açılış yapmaktaki amacın bölge trafiğini hafifletmek olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilk test sürüşünü yapıyoruz. Biliyorum ki Belediye Başkanımızın da Adana’da yoğun bir metro hazırlığı var. Dolayısıyla bu keyfi beraber tadalım istedik. İnşallah, açılışlarda da beraber oluruz. Hem teknik hem idari, dayanışmamız, bütün büyükşehir belediye başkanlarımız ile en üst seviyededir. Bugünü de kendisiyle paylaşmış olduk. Ayağına sağlık. Teşekkür ediyoruz Başkan’ımıza da” diye konuştu.

"Yeni korona tedbirleri hakkındaki görüşleriniz nelerdir?" şeklindeki bir soruya İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Korona tedbirleriyle ilgili bulunduğum bütün ortamlarda, mülki amirimizin, bakanımızın olduğu bütün ortamlarda şunu hep söyledim: Aklın ve bilimin sesi, bize hep doğru yolu gösterir. Ne yazık ki birçok hamlede geç kalıyoruz. Şu anda da yaşanan buna benzer bir durum. Hastalığın ne denli arttığını hepimiz biliyoruz. Benim evimde şu anda herkes Covidli neticede.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.