banner16

Montrö bildirisine dair ifadeye çağrılan 4 emekli amiral, Emniyete gitti

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiriye imza atan 4 emekli amiral de ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. 

12 Nisan 2021
Montrö bildirisine dair ifadeye çağrılan 4 emekli amiral, Emniyete gitti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 4 Nisan'da bazı internet siteleri ve sosyal medyada paylaşılan ve "104 amiralden Montrö bildirisi" başlığıyla yayımlanan açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ifade vermek üzere Ankara'ya geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden emekli amirallerin, ifade verme işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı. İktidarın sert tepki gösterdiği bildiri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturmada, 10 amiral 5 Nisan'da sabah saat 6 sıralarında gözaltına alındı. 4 amiral ise ifade vermeleri için emniyete çağırıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50