banner16

Çavuşoğlu: Türkiye'nin S-400'ü satın aldığını ve bu işin bittiğini söyledik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'e 'Türkiye'nin S-400'ü satın aldığını ve bu işin bittiğini bir kez daha söyledik' dedi. 

24 Mart 2021
Çavuşoğlu: Türkiye'nin S-400'ü satın aldığını ve bu işin bittiğini söyledik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşme

  • ABD Dışişleri Bakanı'yla Türkiye ya da ABD'de daha geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık. Türkiye'nin S-400'ü aldığını ve bu işin bittiğini bir kere daha söyledik. Müttefiklerimizden bu ürünleri alamadığımızı belirttik.
  • Afganistan Konferansı'nı nisan ayı içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Doha'ya alternatif platform istemiyoruz, destekleyici bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz
  • Gümrük birliği güncellenmeli, vize serbestisi hayata geçmeli.
  • Doğu Akdeniz'de hakça paylaşım önemli. Kıbrıs'ta kalıcı çözüm için çaba sarf ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.