banner16

Atina: Türkiye sınırları yeniden açtı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin sığınmacılar için sınırları yeniden açtığı ve Türk sahil güvenliğinin de sığınmacı botlarına Yunan adalarına kadar eşlik ettiği iddiasında bulundu. 

25 Haziran 2020
Atina: Türkiye sınırları yeniden açtı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sığınmacı politikası konusunda Ankara'ya eleştiriler yöneltti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) geçmek isteyen sığınmacılara sınırları yeniden açtığını söyleyen Dendias, Türkiye üzerinden ülkeye gelen sığınmacı sayısının yeniden artmaya başladığını belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borell ile bugün Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kastanies (Kestanelik) geçiş noktasında incelemelerde bulunan Dendias, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türk makamlarının sığınmacıların AB'ye kaçak geçişine destek verdiğini dile getirerek Türk sahil güvenliğinin sığınmacı botlarına Yunan adalarına kadar eşlik ettiğini söyledi.

Dendias ayrıca "Türkiye'yi Akdeniz'in doğusunda barış, güvenlik ve istikrara zarar vermekle” suçladı. 

AB'den destek sözü

AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borell de "AB adına Yunanistan'a destek sözü verdi. Borell, "Avrupa Birliği'nin dış sınırlarını korumakta kararlı olduğumuz çok nettir" diye konuştu. 

Borell daha sonra başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldiği görüşmede, "Ortak çıkarların korunması ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesi için Türkiye ile diyalog adımları atma niyetinde olduklarını” ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart ayında sığınmacı ve göçmenler için sınırların açıldığı mesajını vermesi sonrası sınırda yığılma yaşanmış, Yunanistan üzerinden sığınmacı akınına uğramaktan endişelenen AB ile Türkiye arasında ipler gerilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.