banner16

Ordu’daki bir okulda 4 öğretmen 6 öğrencide mutasyonlu virüs tespit edildi

Ordu'nun Kabataş ilçesinde bir okulda öğretmen ve öğrencilerde İngiltere varyantı mutasyonlu virüs tespit edildi. Kaymakamlık, okulda yüz yüze eğitime ara verildiği açıkladı. 

15 Mart 2021
Ordu’daki bir okulda 4 öğretmen 6 öğrencide mutasyonlu virüs tespit edildi

Ordu’nun Kabataş ilçesinde Kabataş Beylerbeyi mahallesi Şehit Harun Maytalman İlk ve Ortaokulu’nda görevli bir öğretmenin rahatsızlanması sonucun yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunu üzerine okulda görev yapan diğer öğretmen, görevliler ve pozitif öğretmene akın temaslı öğrencilere de test yapıldı. Testler sonucunda 4 öğretmen ile 6 öğrencide İngiltere varyantlı koronavirüs tespit edildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada okulda 1 Mart tarihinde başlayan yüz yüze eğitime ara verildiği şu ifadelerle duyurdu:

"İlçemiz Beylerli Mahallesi’nde bulunan Şehit Harun Maytalman İlkokulu/Ortaokulunda görevli olan bir öğretmenin rahatsızlığından dolayı 12/03/2021 tarihinde yapılan covid-19 testi pozitif (+) (İngiltere varyantı) çıkmıştır. Okulda çalışan tüm öğretmen, görevliler ve yakın temassız olarak değerlendirilen öğrencilere test yapılmıştır. Yapılan testler sonucunda 4 öğretmen ve 6 öğrenci test sonucu pozitif çıkması nedeniyle; Kabataş İlçesi Şehit Harun Maytalman İlkokulu/Ortaokulunda 13/03/2021 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar yüz yüze eğitime ara verilmesine karar verilmiştir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.