banner16

George Floyd davasında rekor tazminat

ABD'de gözaltına alınırken polis şiddeti sonucu ölen siyahi George Floyd'un ailesi yetkili makamlarla anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre, aileye 27 milyon dolar ödenecek, karşılığında adli dava sona erdirilecek. 

13 Mart 2021
George Floyd davasında rekor tazminat

Minneapolis Belediye Meclisi, 25 Mayıs 2020'de, polisin hatalı gözaltı tekniği sebebiyle ölümüne neden olduğu George Floyd'un ailesine, 27 milyon dolar tazminat ödenmesine ilişkin kararı onayladı.

Tazminat karşılığında adli dava sona erdirilecek.

Ancak Floyd'un ölümüne yol açan polis memuru Derek Chauvin hakkında açılan 2 ve 3'üncü derece cinayet davaları anlaşmadan etkilenmeyecek.

"Bugüne kadarki en büyük mahkeme öncesi anlaşma bedeli"

Floyd'un aile avukatı Ben Crump kararla ilgili şunları söyledi:

"George Floyd'un dünya çapında milyonlarca insanın şahit olduğu korkunç ölümü, adalet ve değişim için derin ve yadsınamaz bir talebi ortaya çıkardı. Taahhüt edilen rakam bugüne kadarki en büyük mahkeme öncesi anlaşma bedelidir." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.