banner16

Almanya karantina şartlarına geri döndü

Avrupa’da en az vaka sayısı ile Kovid-19 salgınını atlattığı düşünülen Almanya’da korkulan oldu. İkinci dalga başladı. Almanya’da en çok Türk’ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti karantina altında. 

24 Haziran 2020
Almanya karantina şartlarına geri döndü

Almanya’nın 1 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da yeniden korona salgını alarmı verildi.

Eyalette bölgesel karantina uygulaması yürürlüğe konuldu.

Gütersloh’a bağlı Rheda Wiedenbrück ilçesinde yer alan 7000’den fazla üretim işçisi çalıştıran Almanya’nın en büyük et kesimhanesi ve et işleme tesisleri olan Tönnies et fabrikasında 1500’den fazla çalışana korona teşhisi konuldu.

İşçilerin bir kısmının hastalığı ailelerine ve iletişimde olduğu insanlara da bulaştırdığı ortaya çıktı.

Bu haber Almanya’nın ilk gündemi arasında yer alıyor ve tüm ülkede kaygı yarattı. Almanya’da tüketilen et ürünlerinin büyük çoğunluğu Tönnies’te üretiliyor.

Vaka sayısının yüksek olması nedeniyle eyalette bir dizi tedbirler alındı. Eyalet Başbakanı Armin Laschet dün bir basın açıklaması yaptı. 15 Haziran’da yürürlükten kaldırılan kısıtlamalar yeniden başladı. Mart ayında uygulanan karantina tedbirleri uygulanacak. Barlar, sinema, tiyatro, kafe, lokanta ve mağazalar kapatılacak. Lokantalar sadece adrese servis yapacak. Piknik ve mangal yapmak yasaklanırken açık havada aynı aileden olmayan iki kişiden fazla insanın bir araya gelmesine de izin verilmiyor.

15 Haziran’da eğitime başlayan okullar ve yuvalar, Tönnies işçilerinin korona testlerinin pozitif çıkmasının duyulmasının ardından yeniden kapatıldı. Seyahat kısıtlaması konulmadı ancak halka evlerinde kalmaları çağrısı yapıldı.

Tedbirler ilk aşamada 30 Haziran’a kadar uygulanacak. Bu tarihte bir açıklama yapılacak ve korona önlemlerini ile karantinaların devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Türkiye’ye izine gidip NRW eyaletine dönen Türklere 14 gün karantina uygulanacak. Ancak Almanya’ya gelmeden 48 saat içinde yaptırdığı, korona testi negatif sonucunu yanında bulunduran kişiler karantinadan muaf tutulacak. Test sonucunun Almanya yada İngilizce olması şartı bulunuyor.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler yaptığı açıklamada, Almanya’da son 7 günde her gün ortalama 350 yeni Covid-19 vakası bildirildiğini ve 137 bölgeden ise son günlerde yeni vaka bildirilmediğini ifade etti.

Gütersloh’daki et fabrikasında olduğu gibi yerel düzeyde vakalarda artış olduğunu belirten Wieler, bunun da bulaşma oranını etkilediğini anlattı. Wieler, bulaşma oranının son günlerde 2-3 arasında seyrettiğini aktardı.

Hijyen, maske takma ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Wieler, “Dikkatli olmayı sürdürmemiz lazım. Virüs halen ülkemizde. Virüse yayılma fırsatı verirsek bu fırsatı kullanacaktır. Bunu yerel düzeyde artan vakalarda görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Son verilere göre Almanya’da vaka sayısı 190 bin 862, ölü sayısı da 8 bin 895 oldu.

Kaynak: Ekvator Haber, Erkin Ses, Ragıp Kamil İlbeyi, Gütersloh

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.