banner16

Mlli Eğitim Bakanı: İlkokul ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde bir katılım var

Mlli Eğitim Bakanı Selçuk, 'İlkokul ve ortaokullarda yüzde 80'in, liselerde de yüzde 70'in üzerinde bir katılım var' dedi. 

05 Mart 2021
Mlli Eğitim Bakanı: İlkokul ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde bir katılım var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde ilk hafta değerlendirmesi yaptı.

Sakarya - Ferizli Hatice Aslan İlk/Ortaokulu ziyareti sonrası açıklama yapan Selçuk, "İlkokul ve ortaokullarda yüzde 80'in üstünde bir katılım var. Liselerde de yüzde 70'in üzerinde bir katılım var. Bütün bunlar bize şunu gösteriyor; çocuklarımızda ve velilerimizde çok yüksek bir kalıtımla okullarımızın açılmasının desteklendiğini gösteriyor" dedi.

Selçuk şöyle konuştu:

"Bizim bu süreci öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz için daha da kolay kılmamız ve bu süreçte sorun yaşanmaması konusunda daha yüksek önlemler almamız gerekiyor. Bugün Sakarya'dayız. Sakarya'daki okullarımızda birtakım incelemeler yapıyoruz. Öğretmenlerimizle, yöneticilerimizle görüşüyoruz. Sayın Valimiz ve başkanlarımız olmak üzere istişareler yapıyoruz. Bütün Türkiye'yi gezerek yerinde, sahada, okul okul ne tür durumlar var, neler yaşanıyor, yapacağımız neler var, bunları belirlemekle meşgulüz.

Ben bu süreci el birliğiyle götüreceğimizi düşünüyorum ve velilerimizin, öğretmenlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Renklere göre ayrılmış olan şehirlerimizin bu dönemde daha da dikkatli olarak maviye doğru yönelen bir çalışmanın, çabanın, gayretin içinde olmalarını bekliyoruz. Çocuklarımız okul bahçesinde temassız oyun oynuyorlar. Bunlarla ilgili her türlü hazırlıklarımız var. Elbette bazı istisnai durumlar olabilir, bazı eksiklerimiz olabilir. Bunları da derhal düzelterek gereken tedbirleri alarak elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.