banner16

Milas'ta yasadışı olarak işten çıkarılan işçiler direnişte

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grup’a bağlı Çınartaş Endüstri’de çalışan maden işçileri DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarma yasağına rağmen tazminatsız olarak işten çıkarıldı. 

24 Haziran 2020
Milas'ta yasadışı olarak işten çıkarılan işçiler direnişte

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grup’a bağlı Çınartaş Endüstri’de çalışan maden işçileri çalışma koşullarının ağırlığı, ücretlerin düşüklüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye oldu. İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde 10 işçi tazminatsız bir şekilde işten çıkarttı.

Bunun üzerine işçiler anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarına sahip çıkmak, haksız bir şekilde atıldıkları işlerine geri dönmek ve insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için iş yerlerinin önünde direnişe başladı.

39 gündür direnen Nakliyat İş Sendikası üyesi Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerine bugün Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticileri ve üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında açıklama yapan HKP MYK Üyesi Yusuf Gencer şu ifadeleri kullandı:
Bugün Kömürcüoğlu/Çınartaş direnişinin 39. günü. Sendikalı olmak anayasal ve yasal bir haktır ama Çınartaş işvereni işçilerin anayasal ve yasal haklarını hiçe sayarak onları kapı dışarı etmiştir. Çınartaş işçileri 39 gündür direniyorlar ve kazanacaklar. Pandemi sürecinde sözde işçi çıkartmak yasaktı ve bu yasak süresince ne yazık ki bu günde Çınartaş’ta işçiler atılmıştır. Ama şu unutulmasın ki Nakliyat İş Sendikası’nın mücadelesini bilenler iyi bilir ki bu işçiler buraya sendikalı ve örgütlü olarak geri döneceklerdir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.