banner16

Koronavirüs’e yakalanan sağlık çalışanı intihar etti: Özlük haklarından yeteri kadar yararlanamıyordu

Diyarbakır’da hemşire olarak çalışan 28 yaşındaki sağlık emekçisi koronavirüse yakalanmasının ardından yaşamına son verdi. 

24 Haziran 2020
Koronavirüs’e yakalanan sağlık çalışanı intihar etti: Özlük haklarından yeteri kadar yararlanamıyordu

Dicle Üniversitesi’nde hemşire olarak çalışan 28 yaşındaki Bedia Menteşe, yaşamını yitirdi. Menteşe’nin babasına intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği iddia edildi. Menteşe’nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Halktv’den Fırat Yeşilçınar‘ın haberine göre; SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Yıldız Ok, olayın gece saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Menteşe’nin saat 2 gibi dinlenmek için odasına gittiği ve orada bir mektup yazarak intihar ettiğini belirten Ok, ‘’Yaşamına son vermeden önce eşiyle, ailesiyle konuşmuş. Arkadaşlarıyla yemek yemiş. Kimse beklemiyordu. Bir çocuğu var. Eşi de hemşire olarak aynı hastanede çalışıyor. Pandemi bölümünde görevli. Kısa bir süre önce de testleri pozitif çıktı. Kendisi izolasyonda olması gerekirken bugün morg önüne geldi. Biz yanına gidemedik. Bir sağlıkçının yaşayacağı bütün olumsuzlukları barındırıyordu. Kendisi özlük haklarından yeteri kadar yararlanamıyordu. Eşi de o da çalışıyordu. Çocuğuna bakacak kimseyi bulamadı. Ortada kalmış. Eşi de izolasyona alındıktan sonra çocuğun bakımı daha da zorlaştı’ dedi.

‘TOPLUMDA DIŞLANIYORUZ’

Menteşe’nin çalıştığı hastanede 25 yıldır görev yaptığını söyleyen Ok, ‘’Bu süreçte yıprandığım kadar hiçbir zaman yıpranmadım. Toplumda dışlanıyoruz.’’ dedi.

Normalleşme süreciyle birlikte sadece çalıştığı hastanede 37 sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyleyen Ok, ‘’Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz. Bir şekilde bunun karşılığını almak istiyoruz. Yaptıklarımızın değeri bilinsin.’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.