banner16

Pasifik’te 7.5 büyüklüğünde deprem

Pasifik Okyanusu’nda yer alan Yeni Kaledonya kıyılarında 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin merkez üssünün yerleşim yerlerine uzak olması sebebiyle önemli mal veya can kaybı beklenmediği bildirildi. 

11 Şubat 2021
Pasifik’te 7.5 büyüklüğünde deprem

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu’nda yer alan Melanezya ada öbeği içerisindeki Fransa’ya bağlı olan Yeni Kaledonya yakınlarındaki Vanuatu kıyılarında 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

İHA'da yer alan habere göre, USGS, depremin Yeni Kaledonya'nın yaklaşık 415 kilometre doğusunda ve 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini aktardı.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne bağlı Ulusal Hava Durumu Servisi’nin (NWS) Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı yayınlayarak, "Bu depremden kaynaklanan tehlikeli tsunami dalgaları önümüzdeki üç saat içinde olasıdır" dedi.

Yeni Zelanda, Avustralya ve Fiji’de Yeni Kaledonya’daki depremin ardından tsunami uyarısı yayınlanırken, tsunami dalgalarının bir metre yüksekliğe ulaşabileceği ve önümüzdeki birkaç saat içinde karaya çarpabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Yeni Kaledonya sismolojik olarak aktif bir bölgede yer alması nedeni ile ülkede sık sık depremler meydana geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50