banner16

Konya'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Konya'da sırasıyla 4.7 , 4.0 ve 4.1 büyüklüklerinde üç deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı ve Konya Valiliği ilk açıklamalarında olumsuz bir durum bildirilmediğini açıkladı. 

10 Şubat 2021
Konya'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Konya'da peş peşe depremler meydana geldi.

AFAD verilerine göre 18.51'de merkez üssünün Mevlütlü - Tuzlukçu olduğu öğrenilen 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ardından 18.52 ve 18.52'te 4.0 ve 4.1 büyüklüklerinde iki deprem daha kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünün Mevlütlü - Tuzlukçu olduğunu aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİDEN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da sosyal medyadan, ”Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde, saat 18.51'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir durum söz konusu değildir. Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

Konya Valiliğiden yapılan açıklamada ise, ”Konya ili Tuzlukçu ilçemizde 4,7 şiddettinde, 7 km derinlikte deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

AFAD ise depremden 20 dakika sonra "Tuzlukçu ilçesinde meydana gelen iki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50