banner16

Yassıada teklifi Meclis’ten geçti!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. 

24 Haziran 2020
Yassıada teklifi Meclis’ten geçti!

TBMM Genel Kurulu'nda, Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'te oy birliğiyle kabul edilerek yasalaştı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AKP’li milletvekilleri ve MHP Grup Başkanvekillerinin imzası olan düzenleme 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Yüksek Adalet Divanı’nın verdiği tüm kararları hükümsüz hale getirecek.

Kanuna göre, Yüksek Adalet Divanı'nın kullandığı yetkilerin hukuki dayanağını oluşturan ve halen yürürlükte bulunan kanun hükümleri geçmişe dönük yürürlükten kaldırılacak.

Yeni dava yolu öngörülerek Yüksek Adalet Divanı'nın kuruluşuna ve yetkilerine ilişkin kanun hükümlerinin yürürlükten kaldırılmasıyla hükümsüz hale gelen kararlardan kaynaklanan zararların tazminine imkan sağlanacak.

Varlığı hukuki dayanaktan mahrum olacak Yüksek Adalet Divanı'nın hükümsüz hale gelen bütün kararlarının adli sicil ve her türlü arşiv kayıtlarından silinmesi, Adalet Bakanlığı'nca resen yerine getirilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50