banner16

Dışişleri'nden 'Boğaziçi' açıklaması: Türkiye’nin içişlerine karışmak kimsenin haddi değil

Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir' açıklamasında bulundu, Boğaziçi'ndeki polis saldırılarının 'gerekli ve orantılı' olduğunu öne sürdü. 

04 Şubat 2021
Dışişleri'nden 'Boğaziçi' açıklaması: Türkiye’nin içişlerine karışmak kimsenin haddi değil

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı devam eden eylemlere polis saldırısı sürerken, bu saldırılara ilişkin ABD ve BM'den gelen açıklamalara Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Açıklamada, eylemlere yönelik sert polis saldırıları "kanunlarımız çerçevesinde gerekli ve orantılı önlemler" olarak tanımlanırken, şöyle denildi:

"Yasadışı yollara tevessül eden grupları kışkırtıcı ve illegal eylemleri teşvik edici bir dil kullanmama konusunda sözkonusu çevreleri uyarıyoruz. Yakın dönemde de “gelişmiş” demokrasi olarak adlandırılan pek çok ülkede yönetimler aleyhine en küçük bir itiraza karşı dahi masum ve sivil vatandaşlara karşı güvenlik güçlerinin orantısız şiddet görüntüleri halen hafızalardadır. Hal böyleyken, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayları ve Türkiye’nin bu olaylarla hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadeleyi görmezden gelerek ülkemize demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkanlara aynaya bakmalarını tavsiye ediyoruz. Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir.

Türkiye, Anayasa’da güvence altına alınan temel hak ve özgürlükleri koruma konusundaki iradesini gerçekleştirmekte olduğu reform adımlarıyla göstermekte olup, bununla birlikte terör örgütleri ve terörle iltisaklı çevrelerin bu alanlardaki istismarına karşı mücadelesini sürdürmekte de kararlıdır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.