banner16

41 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciası Meclis gündeminde

Van’ın Bahçesaray İlçesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinin üzerinden bir yıl geçti. 

02 Şubat 2021
41 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciası Meclis gündeminde

Van’ın Bahçesaray İlçesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinin üzerinden bir yıl geçti. Ancak açılan soruşturmalarda şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, faciadan ders bile çıkarılmadığını söyledi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Geçen yıl 4 Şubat’ta Bahçesaray’da yaşanan iki ayrı çığ felaketinde yaşamını yitiren insanların cenazeleri henüz kaldırılmadan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP milletvekili Gülşen Orhan’ın bölgede iş makineleri eşliğinde seyahat ettiği ve ihmaller zincirinin yaşandığı iddia edildi. Orhan, ilk anda bu iddiaları reddederken İçişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Yaşanan felaketin ve ihmal iddialarının üzerinden geçen bir yılın ardından herhangi bir sorumlu bulunamadığını kaydeden HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan Sarısaç, bölgedeki tünel eksikliği ve bu tünelleri yapmayan yüklenici firmalara dikkati çekti. Sarısaç, önergesinde, “Yaşanan faciadan da ders çıkararak ciddi önleyici adımlar atılması gerekmektedir” dedi ve şu sorulara yanıt aradı: “Van Bahçesaray’da 41 yurttaşımızı kaybettiğimiz çığ faciasından bu yana alınan tedbirler, geliştirilen önlemler nelerdir? Felaketin ardından yaşanan ihmal ve eksiklikler hakkında herhangi bir rapor hazırlanmış mıdır?”

Bakan Karaismailoğlu, TBMM İçtüzüğü gereği 15 gün içerisinde yanıtlaması gereken önergeye yanıt veremedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50