banner16

İzmir'de art arda korkutan depremler

Kandilli Rasathanesi, Ege Denizi’nde 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. 

01 Şubat 2021
İzmir'de art arda korkutan depremler

Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te de 4,1 büyüklüğünde, 08:47'de ise 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 09:00'da ise AFAD'ın aktardığına göre 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı oldu.

 

Depremler İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

AFAD'tan yapılan açıklamada ‘Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır’ denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir’e ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim'deki depremde 117 kişi hayatını kaybetmiş, 1032 kişi yaralanmış, enkaz altından 107 kişi sağ çıkarılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.