banner16

HDP Esenyurt İlçe Başkanı Sağlam tutuklandı

HDP Esenyurt ilçe binasına gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan HDP Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam tutuklandı. 

31 Ocak 2021
HDP Esenyurt İlçe Başkanı Sağlam tutuklandı

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin sosyal medyada ortaya çıkmasıyla birlikte ilçe başkanlığına operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlaması ile polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu biten ilçe eş başkanları, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından “terör örgütü” üyeliği suçlaması ve tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hakimlik sorgusunun ardından Ercan Sağlam “Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dilan Kılıç hakkında ise aynı suçtan yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50