banner16

Van Valisi Bilmez'den Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

27 Ocak 2021
Van Valisi Bilmez'den Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu

Van Valisi Bilmez, Berhan Şimşek'in televizyon programında kullandığı ve hakarete vardığını ileri sürdüğü ifadelerinin, her türlü şartta devlete ve millete hizmet eden vali ve kaymakamları zan altında bıraktığını iddia etti.

Şimşek'in ifadelerini şiddetle kınadığını belirten Vali Bilmez, "Bizler aşkla, şevkle devletimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimşek'in kullandığı ifadeler yakışıksız ve bizleri üzmüştür. Bundan dolayı yasal haklarımızı kullanarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

Şimşek, katıldığı bir TV programında "Vali militan, kaymakam militan…" ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek hakkında 3 gün önce de İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yasalarla kendilerine verilen görevleri liyakat şuuruyla can siperane yerine getiren şerefli vali ve kaymakamlarımıza militan ithamında bulunmak; tüm vali ve kaymakamlarımızın halk nezdinde gözden düşürülmesine ve saygınlığını yitirmesine neden olabilecek, ayrıca eleştiri niteliğini aşan, fikir niteliği bulunmayan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerdir. Bu ifadeler, düşünce açıklaması niteliğinde değildir ve ifade özgürlüğü kapsamında bir hak olarak da değerlendirilemez. Aksine suç unsuru taşıdığından cezai soruşturma ve kovuşturma gerektiren ifadelerdir. Bahse konu açıklamalar ile tüm vali ve kaymakamlar hakkında, yaptığı iş ve işlemler ile ilgili açıkça hukuk dışı hareket eden birer makam olarak gösterilme ve töhmet altında bırakılarak haysiyet ve şereflerine hakaret, iftira ve aşağılama gayretine girilmiştir. ’Vali militan, kaymakam militan’ şeklinde haddini aşan ağır ithamlarından dolayı, TCK’nın 125, 267 ve 301’inci maddeleri uyarınca hakaret, iftira ve Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçlarından dolayı, İçişleri Bakanlığı’nca CHP 22’nci Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur." denilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.