banner16

Erdoğan'dan Boğaziçi açıklaması: Bu işin içindekiler öğrenci değil, terörist

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolara dair açıklamalarda bulundu. 

08 Ocak 2021
Erdoğan'dan Boğaziçi açıklaması: Bu işin içindekiler öğrenci değil, terörist

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protesto gösterilerini hedef aldı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil, teröristler bu işin içinde. Öğrencilikle alakası olmayan, CHP'nin İstanbul il başkanı orada, zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır, bunlar öğrenci değil, yaptıkları yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Kaldı ki geçmişine baktığımızda o da bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır.

Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.